Franklin Graham blocat pe Facebook pentru „discurs de ură”

Evanghelistul Franklin Graham a mărturisit că a fost recent blocat de reţeaua socială Facebook pentru că a exprimat o poziţie biblică într-una din postările pe care le-a făcut.

Interdicţia a durat 24 de ore şi, lucru îngrijorător, s-a datorat unui comentariu pe care Graham l-a făcut în urmă cu doi ani.

„Ei bine, acum ştim. Facebook a creat un ghid secret pentru a reglementa libertatea de exprimare. Am fost blocat pe Facebook pentru 24 de ore. De ce? Din cauza unei postări din 2016 despre o lege adoptată de parlamentul local din statul Carolina de Nord (legea HB2,numită și „legea toaletei”),” a explicat Graham într-o postare pe Facebook, făcută în weekendul trecut.

Interdicţia ridică nişte întrebări serioase în legătură cu intenţiile reţelei sociale: dacă Facebook blochează lideri evanghelici recunoscuţi, atunci care ar putea fi următorul pas?

Dezvăluirea se adăugă unor alte rapoarte despre cenzura pe care o fac şi  alţi giganţi din domeniul tehnologiei – companii care controlează mare parte din comunicarea şi interacţiunile din lumea de astăzi – cum ar fi Google, Twitter şi Apple.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat, pentru ziarul The Charlotte Observer, că Graham a fost într-adevăr pedepsit pentru acea postare. Şi, deşi acesta şi-a exprimat părerea de rău pentru această acţiune de cenzură, este evident că echipa de 15.000 de „poliţişti ai postărilor” pe care îi are Facebook, pot cenzura orice comentator conservator creştin după bunul plac.

Graham a spus că este o greşeală ca un comentariu biblic să fie considerat vreodată „discurs al urii”.

 „Facebook a spus că postarea s-a făcut cu încălcarea „standardelor comunitare privind discursul urii”. Facebook încearcă să definească adevărul. Era un personaj, dintr-un film ce a rulat acum câţiva ani, care spunea: „Adevărul este ceea ce spun eu că este!”. Cam asta face şi Facebook. Ei fac regulile şi ei schimbă regulile,” a declarat Graham.

Adevărul biblic este singurul adevăr. „Dumnezeu a făcut regulile şi Cuvântul Său este singurul adevăr. De fapt, Facebook cenzurează libertatea de exprimare. Liberul schimb de idei face parte din ADN-ul societăţii noastre,” a adăugatGraham.

Iată şi postarea din 2016, pentru care Graham a fost blocat şi pe care acesta a repostat-o imediat ce contul său a fost deblocat:

„9 Aprilie, 2016 — Bruce Springsteen, un vechi activist pentru drepturile homosexualilor, şi-a anulat concertul pe care îl avea programat în Carolina de Nord. El spune că legea #HB2 care interzice bărbaţilor să intre în toaletele sau vestiarele femeilor este un „pas înapoi în loc de înainte.” Ei bine, ca să fim sinceri trebuie să recunoaştem: avem nevoie să facem un pas înapoi. Înapoi la credinţa în Dumnezeu. Înapoi la obiceiul de a respecta şi onora poruncile biblice. Înapoi la bunul simţ.Domnule Springsteen, o ţară care acceptă păcatul şi se închină zeilor secularismului şi corectitudinii politice nu poate progresa. Sunt recunoscător deoarece Carolina de Nord are un guvernator, Pat McCrory, şi un vice-guvernator, Dan Forest, şi parlamentari care pun siguranţa femeilor şi a copiilor pe primul loc. HB2 protejează siguranţa şi intimitatea femeilor şi copiilor şi apără drepturile milioanelor de cetăţeni credincioşi din acest stat.”

Sursa: CBN News