Jurnal de Rugăciune pentru Misiune printre popoare

În perioada, 3-9 ianuarie 2019, te provocăm să îți notezi pe lista ta de rugăciune aceste nevoi și cauze pentru răspândirea Evangheliei. Marea Trimitere este o poruncă pentru fiecare creștin. Putem contribui fiecare în parte în felul său. Rugăciunea este preludiul fiecărei slujiri și la acest aspect putem contribui fiecare. 
Rugăciune pentru plecarea familiei Taciuc pe câmpul de misiune
Familia Taciuc urmează să plece din nou în Papua Noua Guinee, în ianuarie, pentru cel de-al doilea termen al lucrării misionare la care i-a chemat Domnul. Mulțumiți împreună cu ei pentru modul în care Domnul i-a ajutat în primul termen în anii 2017-2018; Rugați-vă pentru protecția lor în călătorie; Rugați-vă pentru tranziția la care vor fi supuși odată cu schimbarea țării și a culturii; Rugati-vă pentru ca să poată suporta mai ușor șocul cultural care îi așteaptă; Rugati-vă pentru sănătatea întregii familii; Rugați-vă ca Domnul să deschidă ușile în vederea realizării acestei lucrări și El să ofere oportunitățile necesare. 
În căutarea de oameni de etnie rromă creativi: Europa de Est
Echipa SIL Roma * dorește să colaboreze cu oameni creativi din cadrul comunităților de rromi în activitățile pentru Scriptura în folosință. Echipa speră să găsească modalități bune de a încuraja rromii să interacționeze cu Scriptura în limba lor. Ei doresc să dezvolte resurse cum ar fi aplicațiile pentru folosirea Scripturii, rețele de socializare și filme. Rugați-vă ca Dumnezeu să conecteze cu echipa oameni de etnie rromă calificați și disponibili.
 
*Persoanele de etnie romă, adesea denumite de asemenea țigani, sunt originare din India și trăiesc acum împrăștiate peste tot în lume, în special în Europa.
 
Povestiri biblice orale: Asia
Echipa de conducere a unui grup de proiecte lingvistice din Asia, începe o nouă strategie. Personalul lor lucrează cu vorbitori de limbă maternă pentru a produce povestiri orale din Scriptură chiar de la începutul unui proiect. Personalul învață limba în timp ce lucrează la povestiri. Rugați-vă pentru bărbați și femei care doresc să exploreze povestiri biblice în fiecare dintre comunitățile conservatoare de limbi musulmane implicate.
 
Progresul traducerii Bibliei: Guyana
Poporul Wapishana din Guyana a sărbătorit sosirea Noului Testament în limba lor în 2013. În noiembrie, cei patru membri Wapishana ai echipei de traducere a Vechiului Testament au dobândit noi abilități de folosire a calculatorului în timpul unei săptămâni de instruire în Georgetown. Ei au finalizat prima traducere a cărților Estera, Rut, Obadia și Iona. Echipa a început să traducă Geneza, Ezra, Judecători și Exod. Rugați-vă pentru noul membru al echipei, Godfrey, care cere de la Dumnezeu înțelepciune pentru a face lucrarea bine. Cereți-I lui Dumnezeu să mențină funcționarea calculatoarelor și sănătatea traducătorilor pe măsură ce progresează în activitatea de traducere.
 
Implicarea mai multor tineri în misiunea lui Dumnezeu: Tonga
Domnul Isus, vorbind cu ucenicii Săi, a spus: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui.”* Cu acest verset în gând, rugați-vă pentru personalul Misiunii Wycliffe Tonga (WTM) în eforturile lor de a colabora cu Biserica din Tonga. Ei vizitează biserici și școli pentru a prezenta lucrarea de traducere a Bibliei. Rugați-vă ca aceste vizite să determine mai mulți tineri să-și dedice viața la o slujire cu normă întreagă. Rugați-vă pentru har și înțelepciune pentru personalul WTM care sfătuiește, îndrumă și ajută tinerii care manifestă interes pentru a sluji cu normă întreagă.
* Matei 9: 37-38
 
În limba inimii lor: Mexic
UNTI cere ajutor în rugăciune pentru echipa de traducere a Bibliei Nahuatl din Chiconcuautla, Puebla din Mexic, în efortul lor de a colabora cu liderii bisericii din comunitate. Deși toți membrii bisericii vorbesc Nahuatl, expunerea mesajelor în biserică se face în limba spaniolă. Rugați-vă pentru o comunicare clară între echipa de traducere și liderii bisericii în timp ce echipa împărtășește valoarea de a învăța în limba poporului. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să aprindă în liderii bisericii o pasiune de a citi, de a studia și de a învăța Biblia în propria lor limbă. Rugați-vă că voia lui Dumnezeu pentru această comunitate lingvistică să fie comunicată în mod clar în limba inimii lor.
 
Procesul de selecție pentru poziția de Director Executiv al Alianței Globale Wycliffe: Global
Rugați-vă pentru membrii Comitetului de căutare a persoanei pentru poziția de Director Executiv al Alianței Globale Wycliffe. Aceștia supraveghează procesul de selecție pentru un nou Director Executiv al Alianței. Dumnezeu cunoaște persoana pe care a ales-o pentru acest rol strategic. Sarcina Comitetului este de a conlucra cu Dumnezeu pentru a identifica acea persoană. Lăudați-L pe Dumnezeu că membrii Comitetului lucrează bine împreună, deși unii din grup s-au confruntat cu boli. Alianța sărbătorește bunătatea lui Dumnezeu expusă prin conducerea vizionară a lui Kirk Franklin din 2008. Termenul său se încheie în 2020. Faza de nominalizare a candidaților s-a încheiat la 1 decembrie.
Sursa: Wycliffe România