Masacrul inocenţilor: 41 de milioane de avorturi la nivel mondial în anul 2018

Avortul a fost prima cauză de deces la nivel mondial în 2018, cu peste 41 milioane de copilaşi ucişi înainte de naştere, conform website-ului worldometers.info ce oferă diverse statistici la nivel global.

Până la 31 Decembrie 2018 s-au făcut 41,9 milioane de avorturi în tot anul 2018. Pentru comparaţie,  8,2 milioane de persoane au murit din cauza cancerului în 2018, 5 milioane din cauza fumatului şi 1,7 milioane din cauza SIDA.

Worldometers – ce a fost votat cel mai bun site pentru referinţe de către Asociaţia Bibliotecilor din America – consemnează o cantitate importantă de date statistice la nivel mondial, cum ar fi populaţia, numărul de naşteri, de decese, de maşini produse, de emisii de dioxid de carbon, de cărţi publicate, etc. Site-ul înregistrează şi numărul total de avorturi pe baza ultimelor statistici publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

La nivel global, puţin sub un sfert (23%) din toată sarcinile s-au încheiat cu avort în 2018 şi, la 33 de nașteri, 10 bebeluşi au fost avortaţi.

Au existat mai multe morţi prin avort în 2018 decât decesele cauzate de cancer, malarie, SIDA, fumat, alcool şi accidente rutiere adunate împreună.

Acest număr, care parcă îți încremenește mintea, a determinat unii comentatori să numească avortul „cea mai mare cauză socială a timpurilor noastre”, din moment ce magnitudinea acestei probleme eclipsează orice altă chestiune legată de drepturilor omului.

Anul 2018 a consemnat de asemenea şi o eliminare a celui de-al optulea amendament din constituţia Irlandei, una din ultimele legi din lume care proteja dreptul la viaţa a copiilor nenăscuţi.

Şi Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie a dezvăluit recent că în anul 2017 – ultimul an pentru care există statistici actualizate – a existat un record de avorturi al ultimilor 10 ani.

Cifrele au fost publicate chiar înainte de „Ziua Inocenţilor” o sărbătoare consemnată pe 28 Decembrie ce aminteşte de masacrul pe care regele Irod cel Mare l-a comis împotriva copilaşilor sub vârsta de doi ani din Betleem.

Şi „Marşul pentru Viaţă” din Statele Unite, un eveniment care se organizează anual, iar în 2019  acesta va avea loc pe 18 ianuarie în Washington DC, va avea ca şi temă „Unici din ziua întâi.” Scopul acestei acţiuni este de a pune capăt avortului, prin „unirea, educarea şi mobilizarea grupărilor pro-viață din spaţiul public.”

Marşul anual comemorează data de 22 ianuarie 1973, atunci când prin decizia Curţii Supreme în cazul Roe v. Wade, care a anulat toate legile locale împotriva avortului existente în cele 50 de state americane, avortul a fost făcut legal şi disponibil la cerere pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Sursa: breitbart.com

  ȘtiriCreștine vă provoacă să vă rugaţi pentru ca Dumnezeu să trezească conştiinţa tuturor credincioşilor, să ne rugăm şi să ne unim împotriva acestei nelegiuiri. Biblia este foarte clară: Dumnezeu urăşte uciderea celui nevinovat. Una dintre cele 10 porunci spune: „Să nu ucizi”. Şi pentru România există statistici alarmante, conform cărora  există 480 de avorturi pentru 1.000 de naşteri. Credem cu tărie că Dumnezeu ne cheamă să luăm atitudine faţă de astfel de păcate şi să ne facem fiecare partea pentru a îndrepta acest mare rău.