SDR2019: Rugăciune pentru slujitorii care au slujit până acum

DuminicăRugăciune pentru cei care au slujit până acum

„Aduceți-vă aminte de mai marii voștri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitați-vă cu băgare de seamă la sfârșitul felului lor de viețuire și urmați-le credința. Isus Hristos este acelaș ieri și azi și în veci!” (Evrei 13:7-8)

Lucrarea Evangheliei nu a început în România cu generația noastră. Încă din anul 1856 Dumnezeu a deschis ușa ca Evanghelia să pătrundă în România prin misionarii baptiști din Germania, iar mai apoi din Anglia, Ungaria, Ukraina și America. Istoria credinței baptiste din România este marcată de osteneala, dedicarea, suferința și martirajul multor înaintași ai noștri. Pe lângă marii oameni ai credinței baptise cum au fost Mihai Cornea, Constantin Adorian, Ioan Socaciu, Liviu Olah, etc., fiecare biserică baptistă are înaintașii ei care au sfârșit cu bine alergarea și lupta credinței. Încurajăm ca în acest context fiecare Biserică locală să menționeze pionerii și eroii credinței baptiste din istoria bisericii și a zonei respective. Ne uităm la mărturia credinței lor și venim înaintea Domnului cu:

Mulțumire:

  • pentru viziunea lor de a răspândi Evanghelia în satele și orașele noastre;
  • pentru credința lor în puterea Evangheliei de a schimba viața oamenilor;
  • pentru curajul lor de a predica Evanghelia în mijlocul multor necazuri;
  • pentru osteneala lor în Domnul mergând de multe ori pe jos din sat în sat cu Evanghelia.

Cerere:

  • ne rugăm ca exemplul lor să fie un motiv de inspirație și încurajare pentru generația de azi la răspândirea Evangheliei;
  • ne rugăm ca temelia sănătoasă a credinței înaintașilor noștri să fie păstrată de generația de azi;
  • ne rugăm ca Dumnezeu să ridice o nouă generație de mari oameni ai Lui care să ducă mai departe Evanghelia în locurile unde nu a ajuns încă credința baptistă.

Mijlocire:

  • pentru familiile înaintașilor ca să rămână statornici pe calea credinței;
  • pentru urmașii înaintașilor care sunt fii risipitori – să se întoarcă acasă la Domnul;
  • pentru cei nemântuiți din familiile înaintașilor ca să cunoască vremea cercetării.

Aceasta este lista de rugăciune pentru prima zi din programul Uniunii Baptiste România. Este important să fim recunoscători pentru moștenirea care am primit-o de la înaintașii noștri. Haideți să le binecuvântăm casele, copii și nepoții pentru că prin munca lor ne-au lăsat biserici și multe lucrări care au schimbat vieților a mii de români prin Cuvântul Vieții.

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine