Dorința inimii tale

„În sfârșit, a venit timpul!”. Soția mea a simțit că trebuie să meargă la spital pentru un consult. După ce au venit rezultatele analizelor, ea a exclamat: „Vom avea un copil, primul nostru copil!”. A fost o veste care m-a umplut de bucurie, însă ceea ce a făcut ca acest moment să fie atât de frumos, a fost rezultatul unei lungi așteptări de 19 ani.

Timp de 19 ani, de la căsătoria noastră, am slujit Domnului în biserică, în ascultare, ne-am păstrat credința că Dumnezeu își va respecta promisiunea, împlinindu-ne dorința inimii:

„…şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.”

(Psalmul 37:4)

Toate acestea sunt acum în trecut, dar imaginea acelui moment este vie. Am văzut cum frații și prietenii noștri și-au început viața de familie, au avut fiecare primul copil, însă noi trăiam tot timpul cu gândul că după 19 ani nu avem copii. A fost dureros, fiind mereu în preajma copiilor altor familii din Biserică, mai ales când bătrânii mă întrebau: „Deci, când veți avea și voi copiii voștri?”

Numai cineva care a trecut prin asta poate înțelege cu adevărat jena și durerea. Dar a fost și pentru noi un început!

În timpul unei plimbări de dimineață, m-am rugat: „Doamne, dacă nu ne dai un copil, atunci te rog să ne iei dorința de a avea copii, din inimile noastre!” Însă nu a luat dorința această niciodată, am simțit cum Dumnezeu vrea să îmi vorbească.

După mai multe pierderi de sarcină, speranța mi-a izbucnit în inimă în acea zi și simțeam că soția mea era însărcinată acum. Am venit acasă și am împărtășit cu ea promisiunea făcută de Dumnezeu prin versetul din Hagai 2:19, pe care l-am citit, am împărtășit, de asemenea, și unor prieteni. În câteva săptămâni am refăcut testul de sarcină, era ajunul Crăciunului și da, soția mea chiar a fost însărcinată! Și ca să fim și mai siguri că Dumnezeu a vorbit, perioada se potrivea cu ziua în care Dumnezeu mi-a pus în minte ultima parte a versetului 19 din Hagai capitolul 2.

Privind în urmă în acești 19 ani, îmi dau seama că, deși au fost ani grei, Dumnezeu ne-a dat bucurie, dar cel mai important, o legătură care nu poate fi ruptă, o legătură între o familie și Dumnezeul lor.

Așadar, dacă ai o dorință a inimii care pare imposibilă, dacă e după voia Domnului, nu îți pierde credința, Dumnezeu îți va răspunde la timpul hotărât de El.

Gene Markland |CBN Devotions