Tu cum Îl cauți pe Isus în noul an?

„Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.”

(Matei 2:2)

Nu trebuie să vă reamintesc că deja sărbătorile au trecut. Au trecut chiar câteva zile și din noul an. Nu vom mai avea vacanța sau concediu pentru un timp destul de lung. Vom avea iar zile pline, stresante și iar vom rămâne fără prea mult timp pentru noi înșine, de aceea merită să ne facem un bilanț, chiar și acum, să te uiți înapoi, în anul care a trecut, să știi în ce lucruri ai dat greș, să știi ce lucruri trebuie să schimbi.

Magii au călătorit un timp destul de îndelungat pentru a-L vedea pe Copilul Isus. Ei și-au propus să-L găsească. Mă întreb acum, îmi propun și eu să Îl caut pe Isus în 2019? Este aceasta dorința mea cu adevărat?

Unul dintre modurile în care Îmi doresc să-L caut este prin rugăciune. Vreau să fiu devotat rugăciunii. Este un privilegiu care adesea este ignorat sau prea puțin luat în considerare. Însă doar așa am acces la Dumnezeul universului. Dar, de multe ori, mă bazez pe mine, pe propriile-mi forțe pentru a face față problemelor cotidiene.

Isus a spus, în Matei 26:41:
„…duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.”

Din moment ce recunosc că sunt slab, cer Domnului să mă ajute să rămân devotat rugăciunii, ea fiind mijlocul direct de comunicare cu El. Aceasta este una din modalitățile prin care îl voi căuta pe Dumnezeu în acest an.

Tu cum ți-ai propus să îl cauți pe Dumnezeu, sau întrebarea e: ți-ai propus tu să Îl cauți mai mult pe Dumnezeu în acest an?

Pauline Hylton |CBN Devotions