Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis împotriva familiei Wunderlich

Joi, 10 ianuarie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și-a anunțat hotărârea în cazul Wunderlich împotriva Germaniei. Hotărârea stabilește că acțiunile autorităților germane nu încalcă drepturile fundamentale ale familiei Wunderlich.

„Suntem extrem de dezamăgiți de această hotărâre a Curții. Curtea Europeană ignoră în acest moment drepturile părinților din întreaga Europă de a-și crește copiii fără intervenția disproporționată din partea statului. Petra și Dirk Wunderlich au vrut pur și simplu să-și educe copiii în conformitate cu convingerile lor și au considerat că mediul de acasă este cel mai potrivit pentru aceasta. Copiii merită acest fel de îngrijire iubitoare din partea părinților lor. În acest moment, îi consiliem pe părinții Wunderlich în legătură cu opțiunile lor, și luăm în considerare să ducem acest caz și înaintea celei mai înalte Camere a Curții Europene a Drepturilor Omului”, a declarat Robert Clarke, directorul ADF pentru Apărarea Libertății în Europa și consilierul principal al familiei Wunderlich.

Interdicția privind homeschooling în Germania

În august 2013, mai mult de 30 de ofițeri de poliție și asistenți sociali au luat cu asalt casa familiei Wunderlich. Autoritățile au luat copiii într-un mod brutal de la părinții lor și din casa lor, lăsând familia traumatizată. Copiii au fost în cele din urmă redați părinților lor, însă statutul lor juridic este încă neclar, deoarece Germania este una din țările europene care penalizează familiile care vor să își educe copiii acasă.

După ce instanțele din Germania au hotărât în favoarea guvernului, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a convenit să preia cazul în august 2016. Acum, Curtea s-a pronunțat împotriva familiei germane, ignorând dreptul lor la viață privată de familie. Acest lucru lasă familiei posibilitatea de a introduce cazul la Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului, cea mai înaltă funcție a Curții.

Încălcarea dreptului la viața de familie

„Este o zi descurajatoare pentru familia noastră și pentru multe familii afectate de acest lucru în Germania. După ani de lupte legale, situația rămâne extrem de frustrantă pentru noi și pentru copiii noștri. Este supărător faptul că Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu a recunoscut nedreptățile pe care le-am suferit din partea autorităților germane”, a declarat Dirk Wunderlich, tatăl copiilor.

„Această hotărâre ignoră faptul că politica Germană privind homeschooling violează drepturile părinților de a decide asupra educației copiilor lor. Este alarmant să vedem că acest lucru nu a fost recunoscut de cea mai influentă instanță pentru drepturile omului din Europa. Această decizie este un pas în direcția greșită și ar trebui să îngirjoreze orice persoană care este interesată de libertate”, a declarat Paul Coleman, directorul executiv al ADF International.

„Această decizie este un obstacol uriaș, dar nu vom renunța la lupta pentru a proteja dreptul fundamental al părinților de a-și educa acasă copiii în Germania și în întreaga Europă”, a declarat Mike Donnelly, care a sprijinit de mult familia din punct de vedere legal. El este expert internațional în homeschooling și directorul departamentului pentru mobilizarea la nivel mondial al Asociației de Apărare Juridică pentru Homeschooling.

Sursa: ADF International