Autorităţile din China au cerut ştergerea primei din cele 10 Porunci

Autorităţile din privincia Henan, au cerut unei biserici autorizate, ce face parte din biserică oficială Three –Self Church (Biserica patriotică a celor trei piloni, n.trad), să înlăture prima din poruncile Decalogului.

Conform unor membri ai bisericii, anul trecut pe 1 noiembrie, 30 de oficiali, ce formau o echipă de inspecţie pentru supervizarea activităţilor religioase, au făcut o inspecţie în clădirea bisericii. Unul din membrii echipei de inspectori, s-a oprit în fața amvonului care avea o inscripţie pe latura din faţă cu cele 10 Porunci. Acesta a arătat către prima poruncă şi a zis: „aceasta trebuie ştearsă,” după care a trecut la ştergerea acesteia.

Prima poruncă spune: „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.”

În Biblie, cele 10 Porunci sunt primele cele mai importante legi date de către Dumnezeu, prin Moise, poporului evreu. Ele au format nucleul Legii lui Moise (cunoscută şi ca fiind „Legea mozaică”) care a devenit legea sfântă pentru poporul evreu din timpurile străvechi şi până azi. Cele 10 Porunci au format şi fundamentul moralităţii creştine şi au fost bază pentru codurile juridice din multe naţiuni creştine.

Pastorul bisericii şi credincioşii s-au opus înlăturării primei porunci. „Nu este corect. Ei falsifică Cuvântul lui Dumnezeu. Ei se împotrivesc lui Dumnezeu,” a spus unul dintre credincioşi.

Un oficial din echipa de inspecţie, i-a luat în derâdere pe credincioşi: „Xi Jinping se opune acestei declaraţii. Cine îndrăzneşte să fie împotrivă? Cine nu este de acord se opune ţării.” Oficialul i-a avertizat pe credincioşi: „Este politică naţională. Ar trebui să fiţi înţelegători. Nu vă opuneţi autorităţilor.”

Credincioşii au dat jos inscripţia cu cele 10 Porunci în acea zi, sub presiunea autorităţilor, iar reprezentanţii autorităţilor au fotografiat incidentul şi l-au raportat superiorilor.

Această încercare de a controla şi schimb bazele credinţei bisericii oficiale este una din ultimele exemple ale unui război pe care autorităţile din China îl duc împotriva creştinismului sub eticheta „sinicizării”.

Unul dintre membrii bisericii îşi aduce aminte: „În august, crucea bisericii a fost înlăturată cu forţa de autorităţi. Acum cele 10 Porunci au fost transformate în cele „9 porunci”. În China, practicarea credinţei este dificilă.

Pe măsură ce autorităţile promovează o aşa-numită „sinicizare a creştinismului”, creştinii din China sunt atacaţi şi persecutaţi în mod continuu. Doctrina creştină este în mod gradual erodată. Vânzările de Biblii au fost interzise, şi a fost introdusă o nouă versiune a Bibliei, revizuită de către Partidul Comunist Chinez (PCC), iar autorităţile au cerut ca valorile socialiste fundamentale să fie învăţate în toate bisericile. Toate aceste acţiuni, iniţiate la începutul anului 2018, subminează credinţa şi învăţăturile tradiţionale ale creştinismului.

Sursa: bitterwinter.org