Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Un an nou roditor!

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească… peste tot pământul…”     Geneza 1:26

La începutul anului 2019 am meditat la Geneza 1:26 și am înțeles că un aspect al asemănării noastre cu Dumnezeu este abilitatea de a conduce. Dumnezeu este Stăpânul cel Mare dar El a dat omului stăpânirea asuprea pământului. Aceasta înseamnă că noi am primit abilitatea de a organiza și a planifica, abilitate pe care trebuie să o folosim pentru extinderea Împărăției Lui pe pământ. Rugați-vă pentru noi, să planificăm cu înțelepciune lucrările Wycliffe România pentru anul 2019. Știm că succesul în misiunea lui Dumnezeu vine dintr-o relație apropiată cu El și cu Trupul lui Hristos. De aceea, mulțumim Domnului pentru ajutorul Lui de-a lungul anului trecut, și ne încredem în El pentru viitorul familiei și a lucrării pe care ne-a încredințat-o. Vă mulțumim pentru parteneriat și rugăciuni.

Am sărbătorit Nașterea Domnului împreună cu familia Mariei și cu biserica din care vine. Ne-am bucurat să ne vedem din nou cu o parte din frații și surorile ei care au venit acasă de sărbători. Continuăm să ne rugăm pentru cei nemântuiți din familia ei. Anul Nou l-am petrecut cu familia mea și cu adunarea din Galați. Copiii noștri au avut ocazia să meargă într-o tabără de anul nou împreună cu verișorii lor de care s-au apropiat mai mult și de care le-a fost greu să se mai despartă.

După anul nou, am vizitat pe familia Taciuc și pe Luminița Prisecaru în Iași, misionari care se pregăteau să se întoarcă săptămâna aceea pe câmpul de misiune, familia Taciuc în Papua Noua Guinee, iar Luminița în Etiopia. Mulțumim Domnului pentru timpul special pe care l-am avut cu ei înainte de plecare, și că am fost alături de ei la programele de trimitere din bisericile lor. Domnul să-i însoțească în lucrările la care i-a chemat așa cum le-a promis, că va fi cu ei în fiecare zi…

Creștere sănătoasă

Maria va participa la întâlniri pe domeniul resurse umane, în Germania, pe 14-18 ianuarie. Rugați-vă pentru înțelepciune în discuțiile și deciziile legate de ajutarea misionarilor care slujesc într-o lume plină de provocări și schimbări. Rugați-vă pentru protecție în călătorii și pentru noi acasă.

În februarie am fost chemat să ajut la două întâlniri internaționale, una legată de revizuirea politicilor pentru programele de traducere a Bibliei, în Budapesta, iar a doua privitoare la revizuirea politicilor pentru parteneriat și generozitate ale Alianței, în Singapore. Rugați-vă pentru înțelepciune în timpul întâlnirilor astfel încât Alianța Globală Wycliffe să se dezvolte frumos pentru creșterea calității de slujire.

Rugați-vă și pentru copiii noștri, Miriam și Levi, acum când încep din nou școala, să învețe tot mai bine în timp ce se pregătesc pentru liceu. Chiar mai important, dorim ca ei să crească în cunoașterea Domnului Isus.

Aniversarea Wycliffe România

Mulțumim tuturor partenerilor și susținătorilor care au fost alături de noi și de Wycliffe România timp de zece ani. Mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a ajutat să realizăm în această perioadă frumoasă împreună. Ajutăm proiecte de traducere a Bibliei în Papua Noua Guinee, Asia de Sud, Madagascar, Etiopia, Tanzania, România, Ungaria, Letonia, Macedonia și Orientul Mijlociu. Găsiți detalii, poze și video cu sesiunile de la aniversare pe site: http://wycliffe.ro/

Apreciem mult parteneriatul Evangheliei pe care-l împărtășim.

Mulțumiri și cereri

• Mulțumim Domnului pentru sprijinul Lui în 2018 și pentru un an roditor

• Pentru timpul petrecut cu familiile și bisericile noastre

• Pentru misionarii dedicați care lucrează cu credincioșie la marginile lumii

• Pentru colaborarea apropiată pe care am avut-o cu partenerii noștri

• Pentru timpul frumos pe care l-au avut copiii noștri în tabără

• Pentru familia noastră care este bine și-L slujește pe Domnul

• Rugați-vă ca Domnul să ne dea înțelepciune în planificarea anului 2019

• Pentru misionarii care se întorc pe câmpurile lor de misiune în ianuarie

• Pentru călătoria Mariei în Germania și pentru înțelepciune în discuții

• Pentru participarea mea la cele două întâlniri din Budapesta și Singapore

• Domnul să ne ajute cu numărul crescând de proiecte în care suntem implicați

• Copiii noștri să învețe bine la școală și să-L urmeze pe Domnul în viață

• Pentru mântuirea rudelor din familia Mariei care încă nu s-au întors la Domnul.

Cu drag,

Familia Dubei

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă