Atac armat comis de extremiști islamici asupra unui hotel din Nairobi

Poliţia şi forţele anti-teroriste se luptau marţi seară pentru a recâştiga controlul asupra unui hotel şi unui complex  de birouri, la câteva ore după un atac din partea unui grup de extremişti islamici. Asaltul asupra complexului dusitD2 din Nairobi, capitala Kenyei, ce include un hotel de lux, restaurante, un spa şi mai multe clădiri de birouri unde se află sediul unor companii multinaţionale.

Este cel mai spectaculos atac lansat de terorişti în Kenya. Atacatorii au lansat explozii de grenade și foc din arme automată în direcția oamenilor în timp ce încercau să iasă în fugă din clădirile luate cu asalt de teroriști.

Potrivit datelor preliminare, cel puţin şapte persoane au fost ucise şi un suspect a fost reţinut. Cel puţin alte zece persoane au fost rănite, iar spitalele au făcut apel la donaţii de sânge. Numărul morţilor este de aşteptat să crească.

Atacul a fost revendicat de către al-Shabaab, o organizaţie militantă islamistă, ce îşi are sediul în ţara vecină, Somalia, printr-un comunicat transmis la postul de radio pe care aceştia îl operează, şi pe Internet. Al-Shabaab sunt responsabili și de atacul asupra Westgate Mall din Nairobi, din 2013, soldat cu 67 de morți.

Alarma a pornit marţi la ora locală 15:00, atunci când focuri de armă şi explozii s-au auzit în interiorul hotelului. Mai multe ambulanţe, maşini de poliţie şi pompieri au ajuns la scurt timp la faţa locului.

Martorii spun că au văzut două maşini conduse cu viteză direct înspre intrarea în hotel. Una dintre ele a forţat poarta hotelului. Personalul de securitate din hotel a intrat sub tirul atacatorilor, care au atacat şi o bancă şi au deschis focul şi asupra oamenilor ce luau masa la un restaurant din apropiere.

Poliţia a declarat că forţele speciale au reuşit să evacueze şase, din cele şapte etaje ale hotelului.

„Am făcut eforturi considerabile pentru a aduce situaţia sub control. Mai multe zone ce fuseseră sub controlul criminalilor înarmaţi, au fost eliberate şi se află acum sub controlul forţelor de ordine,” a declarat reporterilor Joseph Boinnet, şeful poliţiei.

ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să înălțați o rugăciune pentru Kenya. Pentru persoane rănite și pentru familiile îndurerate a celor morți. Rugați-vă pentru forțele de ordine și autoritățile din Nairobi să gestioneze cu înțelepciune această situație de criză și să aibă capacitatea să protejeze vieților oamenilor în pericol. Rugați-vă și pentru grupările teroriste de pe continentul African care prin agenda lor distrug viața multor oameni nevinovați.

Sursa: The Guardian