Atunci când numărul format nu (mai) există

Cu ceva timp în urmă am primit un mesaj în care eram anunțat că un membru al bisericii a murit, după o luptă lungă cu cancerul. Nu îl mai văzusem de șase ani iar ultima dată când am vorbit cu el a fost cu trei ani în urmă. Numele și numărul de telefon erau încă în lista de contacte de pe telefonul meu mobil.

Am căutat în agendă și l-am găsit, însă părea atât de ciudat să am numărul lui în telefon, un nume și o adresă de e-mail, să existe aceste date pentru cineva care nu mai era pe pământ.

Dacă i-aș apela numărul, cine ar răspunde? Așa că am sunat: trei tonuri ce mi-au pompat sângele în vene mai rapid decât de obicei, apoi o voce a spus: “Ne pare rău. Ați sunat la un număr care a fost deconectat sau nu mai este în serviciu. Dacă ați ajuns la această înregistrare din greșeală, verificați numărul de telefon și încercați din nou. Beep, beep, beep, beep. . .”

M-am întrebat atunci, oare cum ar fi dacă compania de telefonie ar avea un mesaj de genul: “Ne pare rău. Persoana care a utilizat acest număr a plecat de pe pământ, acum e în veșnicie. Sperăm că veți putea să o contactați când veți merge și dvs acolo.”

Oricine care are un telefon mobil a adăugat și șters nume și numere din lista de contacte. Dar eu, când am vrut să fac asta, m-am oprit pentru o clipă și m-am uitat lung la numele lui. A-i șterge numele părea că un lucru pe care numai Dumnezeu ar trebui să îl facă.

Când în sfârșit m-am decis să îl șterg, am făcut-o cu o oarecare tristețe, pentru că voi șterge ,,o persoană’’ din listă. Alții, care nu l-au cunoscut bine și nu auziseră nici măcar despre moartea sa, poate continua să îl păstreze în agenda telefonică încă.

Dar Dumnezeu l-a cunoscut – și sunt sigur că l-a întâmpinat când (dacă) s-a dus în veșnicie cu Dumnezeu. Indiferent cât de ,,opaci’’ suntem în fața lumii, înaintea lui Dumnezeu suntem transparenți, El ne cunoaște mai bine.

Peter Lundell |CBN Devotions