Cum să trăiești cu inima frântă?

Când întunericul coboară tăcut peste suflet, când tentaculele lui vor să ne duca în adâncurile neființei, când noaptea necredinței se arată la orizont, să încercăm să aprindem o lumină! Lumina credinței și iubirii care, se spune că poate lumina și cea mai neagra beznă. Nu este ușor. O știu acum mai bine decât oricine. După moartea iubitului nostru băiat Emanuel, în urma cu 11 luni, viața ne-a fost schimbată pentru  totdeauna…

Durerea și disperarea nu pot fi spuse. Nu sunt cuvinte în vocabularul lumii noastre care să le  poată cuprinde. Atâtea lacrimi în fiecare zi, atâtea întrebări fără răspuns, atâtea vise neîmplinite… Mai merită să lupți pentru ceva, să speri, să trăiești?

Un vis  încearcă însă să prindă contur. Sub poza de profil, Emanuel avea un motto care ne provoacă: „Cea mai importantă și urgentă  întrebare este: ce facem noi pentru alții.” Era implicat în unele proiecte de la Valea Călugărească, o misiune atât de nobilă pentru un tânăr de 22 de ani. Îi plăcea să aducă speranță și zâmbete în inimile oamenilor.

Așa s-a născut dorința de a construi „Centrul Social Emanuel”. Am plecat la drum, la început de August, fără nici un ban și fără nici un voluntar. Doar o mică credință și speranța că Dumnezeu va trimite voluntarii potriviți și materialele de care avem nevoie. Deja vedem întâmplându-se minuni în fiecare zi. Oameni din diferite zone au venit să lucreze și mulți au donat din puținul lor pentru materiale.

Centrul Social Emanuel va avea un cabinet, pentru ca medici voluntari să ofere consultații gratuite. O bucătărie unde vrem să gătim pentru bătrâni și copii săraci. De asemenea va fi o sală de fitness și o sală de conferințe. Un vis care a devenit realitate în doar 4 luni de zile. Pentru mine este un miracol. Mă uit în urmă și văd câmpul plin de ciulini la început de vară. Acum o  construcție terminată în care se pot face atât de multe programe. Provocarea continuă. Ca proiectele acestea să prindă viață avem nevoie de voluntari și fonduri. Credem că la timpul potrivit vor veni. Orice ajutor este binevenit acum. Ca să oferim un cadru legal dezvoltării proiectelor de voluntariat și filantropie am înființat „Asociația Emanuel Un Act de Bunătate”.

Durerea din inimă nu dispare niciodată. Apar însă petece de cer la orizont atunci când slujim celorlalți dezinteresat. Dacă ne izolam și ne concentrăm asupra propriilor probleme, depresia ne cuprinde fiecare ungher al sufletului. Putem alege să canalizam energia noastră spre bine. Să aprindem o lumină în viața altora. Pentru că cei care luminează pe alții trăiesc și ei în lumină!

Savu Isvoraș,

Președinte Asociația Emanuel Un Act de Bunătate

Unactdebunatate.ro