Mecca: invazie masivă de lăcuste şi gândaci în locul cel mai sfânt al islamului

Un nor gros de lăcuste şi gândaci a descins deasupra oraşului Mecca, oraşul sfânt al islamului, situat în Arabia Saudită, fapt care a determinat o intervenţie în forţă a autorităţilor care au mobilizat echipe speciale de curăţenie pentru a face faţă invaziei.

 „Am luat toate măsurile şi ne concentrăm eforturile pentru a eradica invazia insectelor în intereseul siguranţei şi confortului musafirilor care vizitează locurile noastre sfinte,” au declarat reprezentanţii autorităţilor locale.

Marea Moschee din Mecca este a doua cea mai mare din lume şi atrage anual milioane de musulmani din întreaga lume.

Conform unor surse media, se estimează că aproximativ 30.000 de gândaci negri au invadat locaţiile religioase, copleșind echipele de curăţenie şi pelerinii musulmani prezenţi.

Oficialii marii moschei au declarat că au mobilizat „22 de echipe de intervenţie , compuse din 138 de persoane şi 111 dispozitive” pentru a combate pesta, misiunea acestora fiind de a identifica şi distruge locurile în care insectele se înmulţesc, cum ar fi toalete şi sistemul de canalizare.

Saudiţii au postat pe Internet şi pe reţelele sociale imagini cu gândaci care zboară în toate direcţiile şi care se pun peste tot, în spaţiile din interior, pe pereţii şi tavanul Marii Moschei.

Sursa: CBN News