Casele creștinilor jefuite de ocupanții Statului Islamic în Irak

O investigație efectuată de o rețea de televiziune din Irak a descoperit furtul a cel puțin 350 de case deținute de creștini în Irak. Acest lucru se adaugă la confiscarea a numeroase proprietăți creștine de către teroriști ai Statului Islamic atunci când au intrat în Mosul și în câmpiile din Ninive, în 2014.

Ancheta recentă a arătat că proprietățile abandonate ale sutelor de creștini care au părăsit țara au fost ocupate sau confiscate. Problema este deosebit de gravă în centrul istoric al creștinătății din câmpia Ninive, din jurul orașului Mosul, nordul Irakului.

Organizațiile bisericești au încercat să intervină, dar un lider creștin din Bagdad a declarat în fața jurnaliștilor: „În unele cazuri, intervenția noastră a dus la restituire; în altele nu se putea face nimic. Am luptat împotriva unor oameni puternici.” Proprietățile au fost trecute pe nume false și vândute.

Aduceți înaintea Domnului creștinii irakieni ale căror case au fost furate sau confiscate în ultimii patru ani, credincioșii strămutați sau refugiați fiind acum fără un loc unde să se întoarcă, chiar dacă au simțit că este un moment prielnic să revină acasă. Rugați-vă ca autoritățile să ia măsuri clare pentru urmărirea penală a persoanelor responsabile pentru furturi și pentru returnarea proprietății proprietarilor de drept. Fie ca creștinii irakieni să țină minte promisiunea Tatălui că orice s-ar întâmpla cu ei, au „o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă… veșnică” (2 Corinteni 5:1).

Sursa: Fondul Barnabas