Cele 13 state din SUA care au hotărât că bebelușii nenăscuți sunt copii

Photo by freestocks.org on Unsplash

Săptămâna trecută, statul New York a șocat întreaga națiune prin adoptarea unei legi privind avortul, lege, care permite femeilor însărcinate să termine sarcina până în momentul nașterii. Această lege este prima de acest fel, însă se pare că New York-ul este doar primul din mai multe state, care intenționează și ele să adopte legi similare. New York are momentan cea mai radicală lege privind avortul din America. În timp ce avortul este legal la nivel național încă de la Roe v. Wade (1973), totuși mai există câteva state care au definit în legile lor faptul că bebelușii nenăscuți sunt ființe umane.

Iată lista celor 13 state care definesc bebelușii nenăscuți drept ființe umane:

1. Alabama

Alabama a ajuns pe prima pagină a ziarelor în anul 2017 când a declarat faptul că un bebeluș nenăscut este o persoană. Această afirmație se găsește într-o lege adoptată în anul 2006, care spune că o persoană, așa cum este ea definită și în codul penal al statului, este „o ființă umană, incluzând și copii nenăscuți în uter, în orice stadiu al dezvoltării lor, indiferent de capacitatea de a supraviețui sau nu”. O persoană care rănește în mod intenționat o mamă și cauzează pierderea copilului nenăscut sau care rănește în mod direct copilul nenăscut, poate fi acuzată de crimă. Totuși această lege din Alabama nu se aplică și în ceea ce privește avortul.

2. Arkansas

În codul penal al său, statul Arkansas definește termenul de „persoană” în așa fel încât să includă și „un copil nenăscut în uter, în orice stadiu al dezvoltării”. De asemenea, statul adaugă termenului de „copil nenăscut” parametrii, din care se deduce că viața începe din momentul concepției. Conform legislației „copilul nenăscut înseamnă descendentul ființelor umane de la concepție până la naștere”.

Din nou, aceste legi nu se aplică și femeilor însărcinate care aleg să facă avort, însă fac o distincție importantă a momentului în care statul consideră că începe viața unui copil.

3. Idaho

Idaho descompune termenul de „copil nenăscut” în mai mulți termeni tehnici. Definiția folosită când vine vorba de avort stabilește că un „embrion” sau „făt” este orice om în uter. Termenul de „embrion” se referă la stadiul de dezvoltare a unui copil între a doua și a opta săptămână după fertilizare. După săptămâna a opta a sarcinii, embrionul este denumit de obicei făt.

4-10. Illinois, Kansas, Kentucky, Mississippi, Oklahoma, Tennessee, Texas

În statele Illinois, Kansas, Kentucky, Mississippi, Oklahoma, Tennessee și Texas, legile definesc un „copil nenăscut” drept o ființă umană de la momentul fertilizării până la naștere. Legea penală din Illinois spune că „un copil nenăscut este orice individ al speciei umane de la fertilizare până la naștere”. În Kansas, sub legea denumită „Legea lui Alexa”, „copilul nenăscut se referă la un organism individual și viu al speciei homo sapiens în uter, la orice stadiu de gestație, de la fertilizare și până la naștere”. Legislația statului Kentucky sună aproape identic. Mississippi, Texas și Oklahoma se referă în mod specific la copii nenăscuți ca „ființe umane”. În Tennessee, termenii „alții”, „indivizi”, „altă persoană” includ și embrionul uman sau fătul în orice stadiu de gestație în uter.

11-12. Louisiana și Missouri

Statele Louisiana și Missouri menționează, de asemenea, în legea penală, că bebelușii concepuți atât în mod tradițional cât și prin fertilizare în vitro sunt „indivizi” și „ființe umane”. În Louisiana, legislația conține următoarea afirmație: „Termenul de copil nenăscut înseamnă orice persoană din specia umană de la fertilizare sau implantare până la naștere.”

În legislația din Missouri se găsește că „viața fiecărui om începe la concepție; copiii nenăscuți au dreptul de a fi protejați în ce privește viața, sănătatea și bunăstarea lor”. Mai departe, continuă spunând că, „aliniatul și termenii săi nu reglementează avortul sau orice aspect al practicii medicale, ci poate fi citit pur și simplu pentru a exprima o judecată asupra unei valori”.

13. Michigan

Michigan are probabil cele mai stricte legi legate de uciderea fătului dintre toate statele. În timp ce în toate statele menționate mai sus, avortul este permis în conformitate cu reglementările respective fiecărui stat, Michigan stabilește un set diferit de reguli. Legislația din Michigan prevede: „Moartea fătului, care s-a dezvoltat suficient pentru a se mișca în pântecele mamei, sau a mamei din cauza folosirii medicamentelor, sau a altor substanțe, sau prin folosirea vreunui instrument sau a altor mijloace cu intenția de a distruge copilul, cu excepția cazului în care lucrul acesta a fost necesar pentru a menține în viață mama, se consideră omucidere.” Dezvoltarea suficientă a fătului pentru a se mișca în pântecele mamei, include – și nu se limitează numai la acestea – bătăile inimii, undele cerebrale și mișcările observabile ale fătului, afirmă site-ul U.S Legal. Acest lucru ar însemna că avortul este ilegal în Michigan, după ce bătaia inimii a putut fi detectată, dacă viața mamei nu este în pericol.

Sursa: Christian Headlines