PETIȚIE: Oprește genocidul împotriva creștinilor din Nigeria

Creștinii din Nigeria trăiesc într-o stare continuă de teroare, frica de răpire, tortură și crimă din partea jihadiștilor islamici radicaliști. Armata jihadistă Boko Haram și armata Nigeriană ISIS, au masacrat 2000 de creștini innocenți. Le ard din temelie bisericile.

„Am văzut trupuri în stradă. Copii și femei, dintre care unele strigau după ajutor!” –  a spus un supraviețuitor.

Se deghizează chiar și în predicatori pentru a măcelări membrii comunității creștine. Alte grupuri jihadiste, precum Fulani Herdsmen, amplifică această persecuție barbară a creștinilor din Nigeria, înjunghiindu-i cu miile.

Avem obligația să acționăm. Extindem într-un mod drastic „Proiectul Persecuției”. Demarăm o campanie de promovare a mai multor demersuri legale, încurajând Națiunile Unite, SUA și liderii lumii ca să acționeze urgent.

Împreună putem să protejăm creștinii din Nigeria de nenorocirea în plină expansiune a persecuției jihadiste. Semnați petiția pentru susținerea creștinilor din Nigeria în lupta împotriva violenței. Îndemnați și prietenii dvs să lase o semnătură și să distribuie această nevoie. Împreună putem face vizibile ororile din Nigeria la nivel internațional, conectând oameni în rugăciune și acțiune pentru a aduce pace și eliberare în Nigeria. Semnează PETIȚIA AICI!

Christianity Today / 25 aprilie 2018

Nigeria ocupă locul 12 în Topul Mondial de Persecuție, urcând cu două poziții mai sus în comparație cu 2018, anul trecut fiind pe locul 14. Violența brutală este cea mai răspândită formă de persecuție și vine din partea islamului radical. Potrivit raportului Open Doors, opresiunea islamică prezintă principala sursă de persecuție, iar gradul de severitate este foarte înalt.

Islamul reprezintă religia dominantă în nordul ţării, în timp ce în partea de sud religia creştină este predominantă. Există, de asemenea, conflicte în curs de desfăşurare între diferite grupări etnice, fenomen care contribuie la persecuţia creştinilor care, de cele mai multe ori, sunt prinşi la mijloc.

Grupări radicale precum Boko Haram şi Păstorii Fulani sunt responsabile pentru persecuţia intensă a creştinilor din partea de nord şi în centura de mijloc a ţării. Nigeria este afectată şi de existența unor grupări criminale implicate în traficul de carne vie şi cel de droguri, iar la nivelul autorităţilor centrale şi locale domină o stare generalizată de corupţie, fapt ce contribuie la nesiguranța crescută în care se află creştinii.

Rugaţi-vă pentru Nigeria

Rugaţi-vă împreună cu creştinii nigerieni pentru protecţia acestora, în special pentru femeile creștine care pot răpite şi forţate să se căsătorească cu bărbaţi musulmani.

Rugaţi-vă pentru mângâierea miilor de creştini nigerieni care au fost nevoiţi să se refugieze din zonele periculoase, rugaţi-vă ca Dumnezeu să dea înţelepciune lucrătorilor din organizaţiile creştine precum Open Doors, care sunt prezente la faţa locului şi care oferă ajutor material şi consiliere celor aflaţi în nevoie.

În partea de nord a Nigeriei, unde islamul este dominant, comunităţile creştine sunt de multe ori neglijate, lăsate fără apă potabilă şi asistență medicală. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să poarte de grijă pentru nevoile acestor oameni.

Semnați Petiția AICI și purtați în inimile voastre creștinii din Nigeria! Mai multe din profilul și realitatea dură a creștinilor din Nigeria vedeți în raportul de anul trecut Open Doors AICI!

Mai multe știri despre Nigeria vedeți AICI!