Creștinii din Coreea de Nord cântă cântări de mulțumire și victorie

Președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un în timpul summitului dintre Coreea de Nord și Statele Unite – Singapore, iunie 2018
Foto: Dan Scavino Jr.

Echipa noastră din Coreea de Nord a primit recent mesaje încurajatoare din partea credincioșilor nord-coreeni care se întâlnesc în secret și pe care Open Doors îi echipează ca să poată întări biserica și să facă ucenici. Pe măsură ce citești cuvintele lor, ia-ți câteva minute să meditezi la rolul important pe care îl are fiecare dintre noi în Trupul lui Cristos, fiind chemați să fim martori până la marginile pământului (Faptele Apostolilor 1:8). Petrece timp în rugăciune pentru acești credincioși nord-coreeni – frații și surorile noastre în Cristos – care se întâlnesc în secret.

„Suntem foarte mulțumitori pentru cărțile și materialele creștine pe care ni le-ați oferit. Toate aceste materiale sunt atât de importante pentru Biserica Secretă din Coreea de Nord, ne înflăcărează inimile. Ne dorim să avem parte de harul și mila lui Dumnezeu și tânjim să Îi auzim vocea pentru ca să Îl putem urma.”

„Aceste resurse sunt catalizatorul creșterii spirituale a bisericii noastre. Datorită vouă, devenim tot mai pasionați pentru Împărăția lui Dumnezeu. Vă mulțumesc din toată inima mea și mă rog ca să experimentați binecuvântarea Tatălui în anul 2019.”

Alt credincios nord-coreean a împărtășit cu noi următoarele cuvinte: „Îi aducem mulțumire și laudă Tatălui nostru ceresc, care ne face să fim biruitori în orice vreme. Ori de câte ori ne găsim în fața dificultăților, le depășim prin puterea credinței. Pășim pe drumul credinței, cântând cântări despre victorie. Acest lucru este posibil numai datorită iubirii și sprijinului pe care îl primi din partea celor care lucrează cu noi în întreaga lume.”

„Nu vă cunoaștem numele, nu vi-am văzut fețele, dar datorită vouă putem cânta aceste cântece victorioase.”

Echipa noastră din Coreea de Nord menționează că anul 2019 va fi unul dificil pentru credincioșii nord-coreeni și pentru misiunea subterană Open Doors din Coreea de Nord. În ciuda summit-ului dintre Donald Trump și Kim Jong-un (cei doi lideri se vor întâlni pentru a doua oară în decurs de un an, pe 27 februarie în Vietnam), situația nu s-a îmbunătățit pentru creștini și pentru ceilalți cetățeni din țara izolată, în care se înregistrează cele mai grave încălcări ale drepturilor omului din lume. Să fi un credincios în secret în Coreea de Nord este mai periculos decât oricând înainte. În anul 2018, mai mulți creștini nord-coreeni au fost uciși pentru credința lor. Din motive de securitate, însă, nu putem împărtăși mai multe detalii legate de acest lucru.

Rugăciune pentru credincioșii din Coreea de Nord

 • Rugați-vă, ca Dumnezeu să folosească această a doua întâlnire dintre președintele Trump și Kim Jong-un, care va avea loc pe 27 februarie, pentru înaintarea Împărăției Lui și să stabilească un nou curs în ce privește libertatea religioasă pentru credincioșii nord-coreeni.
 • Rugați-vă, ca Kim să îi elibereze pe cei peste 50.000 de creștini deținuți pe nedrept în centrele de detenție și în închisorile din întreaga țară.
 • Rugați-vă, ca Kim să renunțe la cerințele vechi de câteva secole, care pretind ca populația țării să participe la cursuri de îndoctrinare și să se închine în fața portretelor familiei Kim.
 • Rugați-vă pentru ca președintele Kim să ridice piedicile legate de accesul la informație, să permită un acces mai liber la emisiuni radio, programe TV și la pagini web.
 • Rugați-vă pentru permisiunea înființării de noi biserici, unde nord-coreenii să se poată închina în mod liber, în afara celor care există deja, acele „biserici aparente”.
 • Rugați-vă pentru credincioșii în secret, ca ei să aibă curajul să conducă o nouă revigorare a credinței creștine în Coreea de Nord.
 • Rugați-vă, de asemenea, pentru biserica subterană din Coreea de Nord, ca să fie gata să împărtășească evanghelia la scară largă atunci când va apărea oportunitatea.
 • Rugați-vă pentru familiile extinse care au fost separate între Coreea de Nord și Coreea de Sud, ca ele să fie reunite.
 • Rugați-vă și pentru organizațiile precum Open Doors, ca să li se permită să ofere instruire și resurse pentru credincioșii din Coreea de Nord.
 • Rugați-vă, ca alte organizații de ajutorare să poată intra în țară pentru a oferi ajutor în cazuri de traume, îngrijire și alte servicii necesare.
 • Rugați-vă pentru reforma infrastructurii economice și sociale din Coreea de Nord – ca copiii să nu mai fie forțați să muncească, ca preșcolarii să nu mai fie îndoctrinați și ca să se poată călători în siguranță.
 • Rugați-vă pentru ca oferta de alimente din țară să fie îmbogățită prin educație și prin creșterea comerțului, astfel încât cei subnutriți să beneficieze de o alimentație adecvată (doi din cinci nord-coreeni sunt subnutriți).
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea nord-coreenilor înțelepciune pentru a trece peste numeroasele minciuni și peste propaganda naționalistă cu care au fost hrăniți toată viața lor.
 • Rugați-vă ca părinții să-și poată împărtăși în libertate credința cu copiii lor și să îi poată crește pentru a-L cunoaște pe Isus.
 • Rugați-vă ca SUA precum și alți lideri mondiali să pună în aplicare sancțiuni potrivite și presiuni pentru a restaura pacea și bunăstarea nord-coreenilor și a vecinilor lor.

„Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune pentru toţi sfinţii.” Efeseni 6:18

Sursa: Open Doors USA