Musulmani sirieni dezvăluie cum brutalitatea teroriştilor ISIS i-a aruncat în braţele lui Hristos

Syrian Christians attend a prayer vigil for peace. AFP PHOTO/STR (Photo credit should read -/AFP/Getty Images)

Creştinii sirieni au povestit recent cum s-au convertit de la islam la creştinism după ce au asistat la brutalitatea extremă a grupărilor extremiste precum ISIS, care au comis acte de barbarism în numele lui Allah.

Membrii unei biserici nou-formate „Frăţia din Kobani” – primul loc de închinare creştină care a apărut în ultimii zeci de ani – au spus celor de la NBC News cum şi-au schimbat părerea privind creştinismul după ce au început să trăiască sub legea Sharia.

Farhad Jasim, de 23 de ani, este un mecanic care s-a convertit la creştinism anul trecut. El le-a spus celor de la NBC că a petrecut şase luni într-o inschisoare a grupării ISIS, după ce teroriştii au descoperit că acesta nu ştia învăţăturile de bază ale islamului. În timpul captivităţii acesta a fost torturat şi forţat să citească Coranul.

„După ce am simţit brutalitatea lor pe propria-mi piele, am început să am îndoieli cu privire la această religie,” spune Jasim.

După ce a auzit de „Frăţia creştină” care s-a deschis în septembrie 2018, şi care este parte a unei ramuri creştine ce-şi are rădăcinile în Germania secolului al XVIII-lea, Jasim s-a decis să le facă o vizită: „Nu mi-a luat prea mult timp să-mi dau seama că aici am găsit credinţa pe care o căutam.”

Jasim spune că familia lui l-a respins din cauza faptului că a părăsit islamul, dar el speră ca aceştia îl vor ierta şi chiar vor veni şi ei la credinţa în Hristos.

„Dacă ISIS reprezintă islamul, eu nu mai vreau să fiu musulman,” spune el. „Dumnezeul lor nu poate fi şi Dumnezeul meu.”

Firas, un fermier în vârstă de 47 de ani, a spus pentru NBC că s-a convertit la creştinism după ce a trăit sub ISIS doi ani. El îşi aduce aminte cum extremiştii terorizau pe toţi cei care nu îmbrăţişau forma dură de islam pe care aceştia au instituit-o.

„Am văzut bărbaţi în toată firea, dar şi adolescenţi, cum erau biciuiţi în public pentru că au fost prinşi fumând. Am văzut trupurile moarte ale unor bărbaţi ce fuseseră aruncaţi de pe clădiri înalte pentru că fuseseră descoperiţi ca fiind homosexuali,” spune Firas. „Ăsta era islamul lor.”

„Dacă raiul este făcut pentru ISIS şi pentru cei care cred ca ei, atunci aleg iadul în loc să o iau de la capăt cu ei în acelaşi loc, chiar dacă acest loc ar fi Paradisul,” mai adăugă Firas.

Chiar dacă extremiştii ISIS au fost izgoniţi din oraşul localizat la graniţa turco-siriană, acum mai bine de 4 ani, convertirea la creştinism este în continuare un lucru dificil în această regiune majoritar musulmană. Conform estimărilor organizaţiei Open Doors, chiar şi în zonele considerate sigure din Siria, creştinii nou-convertiți întâmpină presiuni şi discriminare din partea comunităţii în care trăiesc. În Kobani trăiesc aproximativ 300 de creştini.

Omar, în vârstă de 38 de ani, slujeşte ca şi administrator al bisericii, spune cum chiar şi înainte ca ISIS să apară în regiune era strict interzis pentru ca cineva să se convertească de la islam la creştinism. După ce a venit ISIS, convertirea la creştinism a devenit de neconceput, pentru că aceştia te-ar fi ucis pe loc.

„Cei mai mulţi dintre fraţi s-au convertit şi au început să vină la biserică din cauza a ceea ce ISIS le-a făcut lor sau familiilor lor,” spune Omar. „Nimeni nu este forţat să se convertească. Arma noastră este rugăciunea, dragostea, frăţietatea şi toleranţa.”

În prezent, doar 4,6 % din sirieni sunt creştini, conform unui raport al organizaţiei Aid to the Church în Need. În plus, se estimează că aproximativ 700.000 de creştini au părăsit Siria, de când a început războiul civil în 2011.

În decembrie 2018 preşedintele american Donald Trump a declarat că va retrage trupele americane din Siria. După această declaraţie, mai mulţi lideri creştini din regiune şi-au exprimat îngrijorarea că această mişcare va duce la creşterea riscului privind siguranța creştinilor, kurzilor şi altor minorităţi etnice, iar Trump a revenit cu clarificări spunând că va trimite forţele militare americane înapoi în regiune dacă ISIS sau alte grupări teroriste vor caștiga din nou influență.

Sursa: Christian Post