Pe urmele bunicului, Will Graham predică Evanghelia în Filipine

Will Graham, nepotul evanghelistului Billy Graham, a predicat mesajul Evangheliei în fața a peste 100.000 de oameni în Filipine, în timpul serbării sale evanghelice, ducând astfel mai departe lucrarea începută de către bunicul său prin intermediul Asociației Evanghelice Billy Graham.

Manila, capitala Filipine, are o semnificație deosebită pentru Will, pentru că este singurul oraș care a văzut trei generații din familia Graham (evanghelistul Billy Graham, Franklin Graham și Will) predicând pentru mii de oameni adunați în Quirino Grandstand, unde, până acum, milioane de filipinezi s-au întors la Hristos, raportează CBN News. La acest eveniment, zeci de mii au răspuns chemării de a-și preda viata în Mâna Domnului.

Evenimentul a avut loc cu doar câteva zile înaintea comemorării primului an de la moartea lui Billy Graham, Will dorind să-și amintească influența și moștenirea pe care bunicul său a lăsat-o și ce înseamnă să continue lucrarea pe care a început-o Dumnezeu prin viața evanghelistului.

„Aș vrea să mă pot întoarce în timp și să-i spun bunicului meu ce am făcut în Manila. Să-i spun: Oh, tata-Billy, n-o să îți vină să crezi, am predicat în același loc în care ai predicat și tu în 1977, în Manila. Însă nu se poate”, a spus el. „Mi-e dor de acest om.”

În 1957, Luz Alvarez, acum în vârstă de 84 de ani, a ascultat mesajul rostit de către Billy Graham în timpul Evanghelizărilor de acum 62 de ani.

„Îmi amintesc că a plouat torențial în acea seară din 1957, dar mulți oameni au venit, la fel de mulți ca și cei care sunt aici în seara asta. Sunt atât de fericită că acum îl ascult pe nepotul său. Sunt o mare binecuvântare pentru Filipine”, declarat ea pentru CBN News.

Mulți ani mai târziu, Alvarez a servit drept consilier pentru sărbătoarea lui Will Graham.

Evenimentele vin într-un sezon de neliniște politică: alegerile locale și naționale vor avea loc în luna mai, țara înregistrând deja violențe motivate politic, iar în sud au fost câteva proteste dure, 20 de persoane fiind ucise în urma bombardamentelor asupra unor biserici.

Graham, a subliniat că, în asemenea momente, „cred că este și mai necesară predicarea Evangheliei. Singurul lucru care poate schimba viața oamenilor este Evanghelia. Acesta fiind singurul mesaj pe care putem și știm să îl propovăduim, puterea lui Dumnezeu pentru mântuire”, a spus Will. Asta este ceea ce bunicul meu a predicat, a predicat și tatăl meu și asta voi continua să predic și eu, oriunde voi merge”.

Sursa: CBN.org