După ce a legalizat avortul, Irlanda vrea să interzică şi marșurile pro-viață

Irlanda şi-a schimbat constituţia anul trecut, avortul devenind legal începând de anul acesta, mici grupuri de susţinători ai mișcării pro-viață au fost văzute în preajma unităţilor medicale care fac avorturi sau celor care oferă consiliere în vederea efectuării unui avort. Unul din locurile unde s-au adunat constant acești suporteri este spitalul din localitatea Drogheda, unul din cele mai vechi oraşe din Irlanda.

Aşa cum se întâmplă peste tot în lume, unde oamenii se adună pentru a susţine dreptul la viaţa a copilaşilor nenăscuţi, oamenii care s-au adunat au fost paşnici, fără a interfera în vreun fel sau a intra în interiorul unităţii medicale. Cu toate acestea, au fost declanşate iniţiative legale pentru a preveni astfel de adunări, şi, prin urmare, de a restrânge libertatea de exprimare a celor care sunt împotriva avortului.

Website-ul Drogheda Life informează despre faptul că Emma Coffey, o consilieră din comitatul Louth, din care face parte Drogheda, a propus crearea unor zone de excludere în jurul spitalelor şi altor unităţi medicale unde se fac avorturi. Scopul propunerii este acela de a face ilegale protestele anti-avort.

La o şedinţă a consiliului local al comitatului Louth, desfăşurată pe 18 februarie, iniţiativa lui Emma Coffey a fost votată şi aprobată cu susţinere din partea ambelor partide principale din Irlanda, Fianna Fail şi Sinn Fein.

Coffey este ea însăşi membră în Fianna Fail, un partid care a reprezentat în mod istoric concepţiile tradiţionale ale Irlandei catolice. Timp de zeci de ani, Fianna Fail a fost o forţă conservatoare în politica irlandeză. Cu toate acestea, actualul lider al partidului, Michael Martin, i-a şocat pe mulţi când a anunţat că susţine fără rezervă campania desfăşurată anul trecut pentru eliminarea din constituţie a amendamentului care interzicea avortul.

Majoritatea partidelor politice din Irlanda susţin avortul. În mod suprinzator, singurul vot negativ în chestiunea înfiinţării zonelor de excludere a venit din partea unui membru al Partidului Verzilor, partid ce nu este cunoscut a susţine poziţia pro-viață. Votul negativ nu a fost cauzat însă de o preocupare privind drepturile copiilor nenăscuți, ci, mai degrabă, de o îngrijorare privind constituţionalitatea unei astfel de măsuri.

Emma Coffey s-a grăbit însă să alunge temerile privind iniţiativa pe care a promovat-o, spunând că: „Sunt avocat şi nu aş fi iniţiat această lege dacă nu aş fi fost convinsă că este legală şi n-aş fi cerut sfatul unor colegi care m-au asigurat că totul este în regulă.”

Conform Drogheda Life, Coffey ar fi spus că doreşte legiferarea unor astfel de zone de excludere de către guvern în toată Irlanda.

În replică la iniţiativa consilierilor din comitatul Louth, Charles Byrne, un activist local pro-viață a declarat pentru Drogheda Life: „Cine ar fi crezut că va veni ziua când o propunere legislativă prin care să fie interzis să protestezi împotriva uciderii unor fiinţe umane va fi susţinută de către toţi membrii consiliului din Louth? Aceasta nu este Irlanda în care m-am născut eu. Nu este Irlanda în care au crescut părinţii mei, ori cea a bunicilor şi străbunicilor mei. De fapt, nici unul dintre strămoşii mei nu ar fi recunoscut această „nouă Irlanda” ”.

Sursa: Lifesitenews