Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

În perioada, 10-16 martie, vă chemăm să purtăm pe mâini de rugăciune următoarea listă de nevoi pentru Biserica Persecutată. Fondul Barnabas urmărește pulsul durerii din lumea persecutată și ne prezintă cele mai acute nevoi ale celor răscumpărați cu același sânge. Dacă ei suferă și pe noi trebuie să ne doară!

Duminică, 10 martie

Tată ceresc, aducem înaintea Ta frații și surorile noastre creștine care trăiesc sub amenințarea constantă a violențelor sau nedreptății, pur și simplu din cauza credinței lor în Isus. Te rugăm să fii un scut pentru toți cei care își caută refugiul în Tine. Ajută-i pe cei care au lăsat în urmă familia, prietenii și tot ceea ce le era drag pentru a lua viața de la capăt, după violențe sau nedreptăți repetate; păzește-i pe copiii Tăi și binecuvântează noile lor începuturi. Te lăudăm pentru cei care îndură cu curaj nedreptate și sunt întemnițați din pricina Numelui Tău, fără să își piardă credința. Întărește-i pe ei și familiile lor. Ne rugăm în Numele lui Hristos. (2 Samuel 22:31)

Luni, 11 martie

Ca răspuns la preocupările creștinilor, guvernul bulgar a convenit să nu promulge amendamentele legislative propuse pentru Legea privind comunitățile religioase. Modificările ar fi limitat evanghelizarea și echiparea lucrătorilor creștini, ar fi interzis închinarea în afara clădirilor recunoscute oficial și ar fi obligat fiecare grup religios să aibă cel puțin 300 de membri pentru a obține recunoașterea oficială. De asemenea, ar fi impus controlul statului asupra donațiilor financiare din afara țării pentru grupurile religioase. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru răspunsul la rugăciunile înălțate și cereți ca guvernul bulgar să onoreze garantarea libertății religioase, potrivit Constituției țării, care afirmă că „practicarea oricărei religii va fi nerestricționată”.

Marți, 12 martie

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru continua creștere numerică a bisericii din China, într-o perioadă de discriminare și persecuție. Pe măsură ce presiunea guvernului asupra creștinilor crește, rugați-vă ca credința lor să nu fie slăbită. Rugați-vă pentru frații și surorile noastre din închisoare – unii închiși de mai mulți ani – care au parte de un tratament inuman și uneori de tortură. Anul trecut, Cartea albă a guvernului comunist privind religia a anunțat noi politici de „sinicizare” (adică asimilare culturală chineză), care urmăreau reinterpretarea selectivă a creștinismului și a Scripturii. Acest proces a început să aibă loc deja. Rugați-vă ca ucenicii Domnului din China să se țină de învățătura Domnului, să cunoască adevărul și adevărul să îi facă liberi (Ioan 8:31-32).

Miercuri, 13 martie

Potrivit statisticilor oficiale ale guvernului egiptean, în țară există 2.869 de clădiri bisericești. Acestea sunt pentru o comunitate creștină de 8-10 milioane de oameni. Nu este de mirare că mulți creștini trebuie să se întâlnească în clădiri care nu sunt autorizate ca biserici și, prin urmare, se întâlnesc ilegal. În august 2016, Parlamentul egiptean a adoptat o lege care le permite mult mai ușor bisericilor să obțină autorizații pentru clădirile lor, însă procesul este lent. Peste 3.000 de cereri încă așteaptă să fie procesate. Rugați-vă să se acorde autorizațiile în curând. Rugați-vă, de asemenea, ca atacurile asupra clădirilor bisericești din partea diferitelor grupuri nemulțumite să înceteze. La mijlocul lunii ianuarie, de exemplu, alte patru biserici au fost închise forțat și liderii acestora au fost arestați.

Joi, 14 martie

Rugați-vă ca Domnul să-i ajute pe creștinii din Eritreea să îndure jugul persecuției și întemnițării, crezând cu toată inima că El cunoaște toate suferințele lor (Exodul 3:7), chiar dacă noi nu cunoaștem detaliile situației. Rugați-vă ca Dumnezeu să convingă guvernul Eritreei să respecte libertatea religioasă, stabilită prin Constituția țării. Rugați-vă pentru credincioșii eritreeni care au fugit din țară și cereți ca Dumnezeu să-i ajute să găsească un loc în care să poată trăi în siguranță și să se închine lui Hristos în mod liber.

Vineri, 15 martie

O groapă comună care conținea 34 de trupuri moarte ale unor creștini etiopieni martirizați în 2015 de către Statul Islamic (SI) a fost descoperită în Libia la 23 decembrie 2018. Rugați-vă că întoarcerea mult așteptată a trupurilor celor dragi în țară să aducă mângâiere celor din Etiopia care plâng pentru soții, fiii și tații lor. Cereți ca ei să se bucure de faptul că cei dragi ai lor au murit pentru Hristos și au primit cununa vieții (Apocalipsa 2:10).

Sâmbătă, 16 martie

Mai mulți creștini s-au adunat într-una dintre casele lor duminică dimineața, în 13 ianuarie, la Medan, capitala Sumatrei de Nord, Indonezia. Plănuiau să-și înceapă întâlnirea, când o mulțime a invadat clădirea, acuzându-i pe creștini că o folosesc ca biserică „ilegală”. Membrii adunării spun că au obținut aprobările cu două luni în urmă pentru ca acel loc să funcționeze ca Biserica Indoneziană Bethel, adăugând că unele documente au fost dificil de obținut de la oficiali guvernamentali. Poliția din Medan susține că autorizația nu a fost acordată. Cereți ca creștinii indonezieni să aibă puterea de a rămâne fermi în credința lor, în ciuda opoziției crescânde cu care se confruntă.

Sursa: Fondul Barnabas