Doar 25% dintre creștini practică credinţa împreună cu ceilalţi membri ai familiei

25% dintre creştinii evanghelici practicanţi din Statele Unite, trăiesc în familii unde rugăciunea, studiul biblic şi vestirea Evagheliei reprezintă activităţi familiale practicate în mod regulat, iar 28% trăiesc în medii familiale care nu practică nici una din activitățile de pe listă, conform unui studiu efectuat de către grupul Barna.

Studiul, care a cuprins adolescenţi şi adulţi, a relevat faptul că printre creştinii practicanţi, doar o minoritate se bucură de privilegiul de a trăi într-o casă unde credinţa este practicată cu entuziasm de către toți membrii familiei.

Scopul sondajului a fost de a afla cum este practicată credinţa în comun în familiile creştine, şi nu de creştini în mod individual. Creştinii care locuiesc singuri nu au fost incluşi în sondaj.

Creştinii practicanţi, conform grupului Barna,  sunt cei care consideră că „credinţa joacă un rol foarte important în viaţa lor şi care au participat la serviciul de închinare dintr-o biserică cel puţin o dată, în ultima lună.”

Participanţii la sondaj au trebuit să răspundă la întrebări privind trei teme principale:

  • practici duhovniceşti – definite ca fiind rugăciunea și studiul zilnic al Scripturii;
  • discuţii cu teme spirituale – conversaţii despre Dumnezeu, în comun cu familia, cel puţin o dată pe săptămână;
  • ospitalitate – definită ca fiind obiceiul de a primi în casă la masă persoane din afara familiei, de cel puţin de câteva ori pe lună.

Doar 25% dintre creştini trăiesc în familii unde aceste trei elemente sunt practicate. 33% locuiesc în familii care îndeplinesc practici duhovniceşti sau au conversaţii spirituale, şi doar 14% trăiesc în familii care practică ospitalitatea. 28% trăiesc în familii care nu practică deloc acest lucruri.

Familiile cu un nivel ridicat de credinţă entuziastă reprezintă un etalon, pentru că acolo timpul petrecut împreună este unul de calitate. În aceste familii, se practică împreună diverse jocuri (32%), se ia în comun masa (63% mănâncă micul dejun împreună, şi 75% cina) iar membrii familiei își împărtăşesc gândurile şi sentimentele aproape zilnic. Credinţa practicată în comun se corelează şi cu disciplina de grup, cum ar fi munca în casă sau în grădină, sau organizarea diverselor activităţi sau întâlniri în familie.

Sursa: christianheadlines.com