Creștinii din India se confruntă cu violență în fiecare zi, arată statistici recente

NEW DELHI – 2019 nu a început bine pentru minoritățile religioase în cea mai mare democrație mondială. Violența împotriva creștinilor indieni a crescut semnificativ de la începutul anului. Numai în ianuarie, Forumul Creștin Unic și ADF India au documentat 29 de atacuri violente împotriva creștinilor din 13 state diferite din India. Potrivit ADF International.

„Nimeni nu ar trebui să fie persecutat din cauza credinței lui. Este îngrijorător să vedem că aceste acte groaznice de violență în rândul populației continuă. Este timpul ca legi speciale să fie adoptate pentru a-i proteja pe creștini și alte minorități religioase împotriva atacurilor sau închiși sub acuzații false”, a declarat Tehmina Arora, directorul ADF India, o organizație care protejează libertățile fundamentale și promovează demnitatea inerentă a tuturor oamenilor .

Violența sistematică împotriva mulțimilor

Atacurile au adesea o formă similară și cei persecutați rareori primesc ajutor din partea autorităților. Creștinii care merg la întâlniri de rugăciune sau la întruniri creștine, sunt adesea acuzați și hărțuiți, apoi, păstorii sau preoții sunt arestați de poliție sub acuzații false de convertiri forțate.

În Chattisgarh, a existat un caz în care membrii localității au fost ex-comunicați pentru că erau creștini în timp ce ei au fost cei bătuți, iar Bibliile lor au fost distruse. În Tamil Nadu, un grup de oameni a târât mai mulți creștini într-un templu hindus, le-au turnat cenușă pe cap și i-au forțat să se închine zeilor hinduși. Până în prezent, niciun caz nu a fost rezolvat de poliție.

Surorile Maicii Tereza sunt amenințate

Sora Concelia Baxla, membră a Misionarilor de caritate, congregația fondată de Maica Tereza din Kolkata, a lucrat într-unul din multele orfelinate ale țării. Anul trecut, a fost arestată fiindu-i adusă o acuzație falsă de trafic de persoane, deoarece unul dintre colegi ar fi luat bani pentru a facilita o adoptare. În timp ce toți ceilalți implicați în acest caz au fost eliberați pe cauțiune, recursul Surorii Concelia a fost respins de mai multe ori.

Episcopul Theodore Mascarenhas, secretar general al Conferinței Episcopilor Catolici din India, consideră că dreptul femeii pentru a fi eliberată pe cauțiune în ciuda vârstei sale și a sănătății sale sărace este o încercare de a îngenunchea Biserica din India: „Unele puteri politice au decis că ea este calea pentru a ajunge la Biserică. Contele a fost închis timp de două sute douăzeci și două de zile, fără proces”.

Nu există incidente izolate

Paul Coleman, directorul executiv al ADF Internațional, a declarat: „În timp ce dreptul la libertatea religioasă este protejat de constituția indiană, cu toate acestea, putem vedea că creștinii se confruntă cu persecuție și negare a drepturilor lor fundamentale. Din păcate, atacurile recente ale mulțimii nu sunt incidente izolate, ci mărturisesc despre ceea ce trăiesc astăzi mulți creștini în India. Toți oamenii au dreptul să aleagă liber și să trăiască în credința lor. Îndemnăm guvernul indian să susțină acest drept și să facă mai mult pentru a proteja minoritățile religioase și pentru a promova libertatea religioasă”.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă provoacă să amintiți în rugăciunile dvs aceste situații și să susțineți în rugăciune pe cei răscumpărați cu același sânge, dar care nu pot să se bucure de har în libertate.