Jurnal de Rugăciune: Prima verificare a Scripturii în Asia de Sud-Est

În perioada, 21-27 martie 2019, purtăm în rugăciune o nouă dimensiune pe harta globului unde Evanghelia este în proces de traducere. Asia de Sud-Est va gusta în curând dulceața și bunătatea Scripturilor. Vă provocăm să purtați pe mâini de rugăciune aceste nevoi împreună cu misionarii Wycliffe.

Adunarea Generală Wycliffe România

Vă mulțumim pentru că v-ați rugat pentru întâlnirea anuală a membrilor Wycliffe România cu bordul de conducere, care a avut loc săptămâna trecută la Brașov. Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ocrotit în călătoria noastră. Mulțumim și pentru prilejul pe care l-am avut să venim împreună cu recunoștință înaintea Lui pentru tot ce s-a realizat anul trecut și să îi cerem călăuzire în lucrarea care urmează.

Evenimente semnificative: Asia de Sud-Est

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru verificarea finală a unei cărți din Noul Testament într-una din limbile din această regiune. Rugați-vă pentru echipă, deoarece face verificările finale de ortografie și aranjare în pagină, necesare înainte de publicare. Încă două Noi Testamente vor fi pregătite în curând. Rugați-vă pentru cărțile finale, ca să fie pregătite pentru revizuirea consultanților. Rugați-vă pentru două popoare care vor începe în curând activitatea de traducere a Bibliei. Cereți-I lui Dumnezeu să ofere membrilor echipei de traducere toate abilitățile complementare necesare pentru diferitele sarcini.

Prima verificare a Scripturii: Asia de Sud-Est

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru că Evanghelia după Marcu într-o limbă din Asia a fost verificată de către exeget. Această verificare se face înaintea verificării de către consultantul de traducere. Aceasta este prima carte a Scripturii în această limbă. Rugați-vă pentru echipă pe măsură ce se pregătesc pentru prima verificare împreună cu consultantul *. Cereți-I lui Dumnezeu să folosească Cuvântul Său în viețile credincioșilor din acest popor.

*Un consultant parcurge cu atenție întreaga traducere împreună cu echipa, verificând acuratețea, claritatea și naturalețea și căutând omisiuni, idei neadecvate sau posibile concepții greșite.

Instruirea comitetelor de limbi locale: Coasta de Fildeș

Rugați-vă pentru membrii comitetelor de limbi care vor primi cursuri de instruire în această lună, despre planificarea și gestionarea lucrării de traducere în limbile lor. Atelierul va avea loc în Coasta de Fildeș pe parcursul a patru săptămâni, în luna martie. Patru sau cinci comitete de limbi vor fi instruite în fiecare săptămână. Rugați-vă pentru putere pentru instructor și asistenții săi, deoarece aceștia țin acest program de instruire de patru ori la rând. Cereți-I lui Dumnezeu înțelepciune pentru ei, pe măsură ce interacționează cu fiecare echipă. Situațiile lor lingvistice și culturale sunt diferite. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru acești membri ai comitetelor de limbi, deoarece supraveghează munca în 19 limbi.

Ascultarea și citirea Bibliei: Papua Noua Guinee

Echipa de traducere în limba Enga din Papua Noua Guinee face înregistrări audio ale fiecărei cărți din Noul Testament pe măsură ce le finalizează. Când oamenii încep să asculte Biblia, cei cu cunoștințe de bază în alfabetizare doresc adesea să citească o copie tipărită în timp ce ascultă. În felul acesta învață cum să citească în propria lor limbă. Din această cauză, echipa va pune la dispoziție înregistrările audio ale Bibliei prin intermediul unei aplicații Android pentru telefon care evidențiază textul propoziție cu propoziție în timp ce înregistrarea audio se derulează. Rugați-vă ca Scriptura să influențeze viețile pe măsură ce oamenii o citesc și o ascultă.

Cum să împărtășești în mod natural: Asia de Sud-Est

Rugați-vă pentru traducătorii dintr-o limbă din Asia de Sud-Est. Exegetul spune: „Rugați-vă pentru traducători să știe cum să prezinte mesajul Evangheliei pe înțelesul rudelor și prietenilor lor. Ei au nevoie să aibă posibilitatea de a-l împărtăși în mod natural, în momente potrivite. Acest lucru înseamnă să aibă un atelier despre povestirea Bibliei.” Rugați-vă pentru înțelepciune în răspunderea acestei nevoi. Cereți-I lui Dumnezeu putere pentru finalizarea ultimilor pașii înainte de publicarea Noului Testament.

Distribuirea Scripturilor vernaculare: Asia de Sud-Est

Rugați-vă pentru partenerii coreeni care planifică distribuirea Scripturilor vernaculare refugiaților într-o țară din Asia de Sud-Est. Ei vor obține Scripturile de la Societatea Biblică locală. Rugați-vă ca ei să distribuie Biblia în mod eficient. Rugați-vă pentru o relație bună între Societatea Biblică și asociație. Rugați-vă ca Scripturile să fie citite și împărtășite ca rezultat al acestui parteneriat.

Sursa: Wycliffe România