Daniella Pintican despre sarcină și viață la Conferința „O viață = O generație”

Fiind luna pentru viață, luna femeii, s-au desfăşurat 2 evenimente importante, la care am fost invitată, in calitate de medic, pentru a vorbi despre apariția vieții (a sarcinii).

Apreciez că există atât de mulți oameni interesați de acest subiect. Am simțit invitația de a vorbi ca pe ceva necesar în zilele noastre. DA, după un contact sexual neprotejat poate să apară o sarcină, iar sarcina nu înseamnă doar ceva acolo în uter pentru care mergi la medic şi în 10 minute scoate tot şi rezolvă problema. Avortul nu este o metodă contraceptivă, afecteaza atât fertilitatea pe termen lung, cât şi starea psihică a femeii.

Campaniile desfăşurate au avut ca scop promovarea vieții şi dorința de a ajuta femeile aflate în criză de sarcină. Ca în orice țară civilizată, în România este nevoie de Centre specializate pentru aceste femei aflate în criză de sarcină.

Mesajele de pe pancarte și intenția organizatorilor campaniilor a fost aceea de a scoate în evidență că termenul „sarcină” nu este doar ceva minor şi neimportant, ci înseamnă o viață, un copil. Nimeni nu a avut intenția de a acuza femeile care cândva au recurs la avort, iar scopul a fost acela de a scoate în evidență importanța vieții încă de la începutul sarcinii.

Îmi doresc să existe cât mai multe centre de consiliere pre şi postavort.

Viața are valoare indiferent de stadiul în care se află!

Daniella Pintican, doctor