Jurnal de Rugăciune pentru creștinii refugiați în alte țări

Dumnezeu a promis: „Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează și să n-aibă milă de rodul pântecului ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuși Eu nu te voi uita cu niciun chip. Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, și zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei” Isaia 49:15-16

Duminică, 24 martie

Doamne, aducem înaintea Ta toți creștinii care sunt refugiați în alte țări sau strămutați în propria lor țară. Fii refugiul lor și un turn puternic pentru ei. Veghează asupra lor și poartă-le de grijă celor care și-au pierdut toate posesiunile. Ne rugăm să audă cuvintele Tale de mângâiere și umple-i cu acea pace pe care lumea nu o poate da. Adu-le aminte de patria cerească, unde ai pregătit un loc pentru ei. Veghează peste toți creștinii care au pierdut tot ce au avut, ajută-i să cunoască mângâierea și pacea Ta și amintește-le că ai pregătit o patrie cerească pentru ei. În Numele lui Isus ne rugăm. (Psalmul 61:3; Evrei 11:16.)

Luni, 25 martie

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru vigilența Poliției libaneze care, după o operațiune de supraveghere ce a durat 10 luni, a descoperit un complot terorist; acesta viza locuri de închinare, ținte militare și adunări creștine pentru a „provoca haos” în timpul alegerilor parlamentare din Liban de anul trecut. În două ocazii, explozibil ascuns în tuburi de brânză a fost trimis din Siria în Liban de către militanții Statului Islamic. Rugați-vă pentru pace și stabilitate în Liban, care este un loc de refugiu pentru creștinii din alte părți ale Orientului Mijlociu.

Marți,  26 martie

În Libia există mulți imigranți, în principal din Africa de Vest și din Eritreea, care speră să ajungă din Libia în Europa. Dar ei sunt permanent în pericol de a fi luați de milițiile libiene și vânduți ca sclavi în piețele de sclavi din zilele noastre. Printre acești africani vulnerabili sunt mulți creștini, de exemplu eritreenii care au scăpat de persecuția religioasă din Eritreea și multe fete și femei tinere din Nigeria. Rugați-vă să se pună capăt la ceea ce secretarul general al Națiunilor Unite a descris ca fiind „printre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului”. Rugați-vă mai ales ca frații noștri creștini să nu se lase descurajați, ci să își ațintească privirile asupra lucrurilor care nu se văd, dar sunt veșnice (2 Corinteni 4:16-18).

Miercuri, 27 martie

Timbuktu, renumitul oraș de aur, se află în Mali, în Sahel. Astăzi, Mali este într-o situație disperată. Accentuarea schimbărilor climatice a provocat inundații majore, care au alternat cu seceta. Intensificarea extremismului islamist a dus la dezvoltarea terorismului. Tribalismul a înflorit, au apărut tot mai multe dispute între oameni pe seama pământurilor, astfel că mulți locuitori ai statului Mali au ajuns într-o sărăcie lucie, animalele lor au murit, culturile lor au fost distruse de inundații sau secetă, casele le-au fost afectate. Comunitățile creștine mici sunt foarte afectate de aceste lucruri. Rugați-vă ca Domnul să-Și protejeze și să-Și încurajeze Biserica din această națiune majoritar musulmană adesea uitată. În ultimul timp, extremiștii au încercat să distrugă biserici, au ucis pastori și alți creștini.

Joi, 28 martie

Purtați în rugăciune numărul mare de creștini strămutați din Myanmar (Birmania), care au avut parte de tratamente teribile din partea armatei țării. Rugați-vă ca ei să rămână puternici în Domnul, deoarece se confruntă cu mari greutăți. Budismul este religia de facto a statului Myanmar, unde armata deține o  putere considerabilă în guvernul lui Aung San Suu Kyi. Acest lucru a încurajat călugării budiști ultra-naționaliști, inclusiv membrii grupării extremiste Ma Ma Tha, care au jucat un rol esențial în instigarea la violențe împotriva creștinilor și nerespectarea dreptului acestora de a se aduna pentru închinare. Rugați-vă ca progresul democrației din Myanmar, atât de aplaudat în presa internațională, să ducă la libertatea religioasă adevărată pentru toți.

Vineri, 29 martie

Patru femei creștine au fost arestate în noiembrie lângă Kathmandu, capitala Nepalului, și au fost acuzate de încălcarea legilor anti-convertire din Nepal, care intraseră în vigoare cu două luni înainte. Potrivit unor rapoarte, ele au făcut evanghelizare din ușă în ușă. Cele patru au fost acuzate de încercarea de a converti cu forța membri Daliti (cea mai de jos castă din sistemul castelor hinduse) și nomazi. Rugați-vă pentru Yasura și Makihikula din Japonia și pentru Pushpa și Tirthamaya din India ca ele să nu fie descurajate, în ciuda faptului că ar putea primi câte cinci ani de închisoare și o amendă dacă vor fi găsite vinovate (sau japonezele ar putea fi deportate).

Sâmbătă, 30 martie

Cereți ca Domnul să-Și scape poporul din nordul Nigeriei de dușmani (Iosua 23:1). Rugați-vă pentru înfrângerea totală a grupării militare islamiste Boko Haram și ca membrii ei să ajungă să-L cunoască și să-L iubească pe Prințul păcii. Rugați-vă de asemenea ca păstorii Fulani să înceteze să atace satele creștine. Rugați-vă pentru protecția creștinilor care și-au părăsit locuințele din cauza violențelor anti-creștine și cereți ca, chiar și în mijlocul necazurilor, lumina dragostei lor față de Dumnezeu să continue să strălucească. 

Sursa: Fondul Barnabas