David Wilkerson – Cum să trăiești neîntinat în mijlocul nelegiuirii


Photo by Joshua Earle on Unsplash

Daniel însă s-a hotărât să nu se întineze cu hrana împăratului şi nici cu vinul de la masa lui. De aceea l-a rugat pe căpetenia eunucilor să nu-l silească să se întineze.

Daniel 1:8

Cuvântul a se întina care apare în acest verset sugerează o „eliberare prin respingere”. Daniel voia să spună ceva asemănător cu: „Orice compromis al standardelor mele îmi va fura libertatea.” Așadar, el s-a angajat să mănânce numai legume și să bea doar apă timp de zece zile.

Când căpetenia eunucilor a aflat despre acest lucru, i-a spus lui Daniel: „Decizia ta mă va costa viața! Vei arăta bolnav la sfârșitul acestor zece zile, iar regele va observa cu siguranță. Poftim, mănâncă măcar puțină carne. Ai nevoie de proteine. Bea vinul pentru a-ți mări volumul de sânge în organism. Mânâncă ceva dulce pentru ca să ai energie!”

Cred că Daniel și cei trei tineri evrei se gândeau la ceva mai mult decât evitarea necurăției ceremoniale. Ei fuseseră aduși împreună cu mii de concetățeni. Ceea ce au văzut când au ajuns pentru prima dată în Babilon trebuie să îi fi șocat incredibil. Era o societate atât de dezlănțuită, imorală și plină de răutate, încât sensibilitatea spirituală a acestor patru tineri a fost atacată.

Ei și-au luat un angajament: „Nu vom îndrăzni să ne compromitem. Vom fi separați de societate și disciplinați în umblarea noastră de credință.” Ei nu au încercat să îi convingă pe alții să urmeze modul lor de viață. Felul cum trăiau ei era strict o chestiune între ei și Dumnezeu.

Când te găsești într-o perioadă de criză, începi să strigi cu necredință și frustrare? Ce ar fi dacă Dumnezeu ar răspunde: „Am nevoie de voci puternice prin care să pot să vorbesc în aceste vremuri păcătoase. Unde ești tu când vreau să Mă fac auzit? Spui că vrei să fiu prezent în criza prin care treci – dar tu rămâi parte din sistemul lumesc și rău. Spune-mi – ești dedicat scopurilor Mele?”

Mărturia lu Daniel și a prietenilor lui a fost una care îi uimea pe oamenii din jur. Ei au fost eliberați din cuptorul de foc, Daniel – din groapa cu lei și întreaga societate știa că Dumnezeu a fost cel ce a făcut aceste lucruri.

Cum să te ridici și să lupți

În ciuda tuturor discuțiilor care au loc în biserici cu privire la războiul spiritual, creștinii încă nu au învățat cum să se ridice și să se împotrivească inamicului. Suntem un fleac pentru diavol!

Nu cred că fiecare nenorocire în viața unui creștin vine de la cel rău. Noi îl acuzăm în mod greșit pe Satana pentru o mare parte din neatenția, neascutarea și lenea noastră.

Permite-mi să îți spun câte ceva despre strategia lui Santana: Dacă el nu Îl poate mișca pe Cel Atotputernic de pe tronul Său, va încerca să distrugă imaginea lui Dumnezeu – făcând din închinători ai Lui niște oameni cârtitori și hulitori.

Satana nu te poate ataca după propria voie. Dumnezeu a pus un zid de foc în jurul copiilor Săi, iar diavolul nu poate trece dincolo de acel zid fără permisiunea lui Dumnezeu.

Satana nu poate citi mintea creștinului. Unii oameni se tem să se roage pentru că ei cred că cel rău le poate citi fiecare gând. Nu este așa! Numai Dumnezeu este omniprezent și omniscient.

Scriptura ne poruncește să ne ridicăm, să fim puternici și să pornim la luptă împotriva pornirilor firii noastre și împotriva diavolului:

Vegheaţi, staţi fermi în credinţă, fiţi bărbaţi, fiţi tari!

1 Corinteni 16:13

În cele din urmă, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui.

Efeseni 6:10

Altfel spus, trebuie să fim sătui de faptul că suntem ținuți la pământ de cel rău – sătui de a fi deprimați, fără bucurie, goi și hărțuiți.

În Judecători 6:1-6 îi vedem pe israeliți în cel mai josnic punct posibil. Au ajuns să trăiască în peșteri întunecate, înfometați, speriați și neajutorați. Apoi se întâmplă ceva.  A început cu Ghedeon și s-a răspândit peste întreaga tabără: Israel s-a săturat să se ascundă în acele peșteri întunecate.

Ceva s-a mișcat în inima lui Ghedeon – și în cele din urmă a spus ceea ce Dumnezeu aștepta să audă: „Noi slujim unui Dumnezeu puternic și victorios. De ce continuăm, zi de zi, să acceptăm acest abuz?

Dumnezeu nu va face nimic până nu ești dezgustat complet de faptul că ești asuprit de dușman – până când nu vei fi sătul de a fi mereu doborât și obosit. Trebuie să faci așa cum a făcut Ghedeon – să strigi către Domnul!

Sursa: CBN Devotions | David Wilkerson