Jurnal de Rugăciune: „Trântiți la pământ, dar nu omorâți”

În perioada, 7-13 aprilie, continuăm să binecuvântăm și să atingem prin rugăciune minoritatea creștină din țările ostile acestui nume sublim pe care îl iubim – Isus Hristos. Milioane de creștini, atinși de dragostea Lui, sunt amenințați cu moartea, iar alții chiar o văd cu ochii deschiși. Nu este ușor să fii creștin într-o lume care aparține diavolului. El răcnește și sfâșie ca un leu tot ce îi pică în cale. Frații și surorile noastre sunt jertfele lui preferate. Haideți în săptămâna ce ne stă în față să nu uităm de acei ce fac parte din Biserica Persecutată!

Duminică, 7 aprilie

Dumnezeule atotputernic, aducem în rugăciune toate femeile și fetele creștine care trăiesc în contexte de marginalizare, sărăcie și persecuție. Multe sunt disprețuite de două ori – pentru că sunt creștine și pentru că sunt femei – și expuse riscului de abuz și violență. Fii scutul lor, slava lor și Tu ridică-le capul. Ne rugăm mai ales pentru văduvele ale căror soți au murit pentru Hristos. Mângâie-le inimile frânte și dă-le putere să se îngrijească de copiii lor și de ele însele. Cerem aceste lucruri în Numele Fiului Tău, Isus Hristos. (Psalmul 3:3)

Luni, 8 aprilie

Rugați-vă pentru minoritatea creștină din Sri Lanka, vulnerabilă la multe tipuri de hărțuire, presiune și persecuție. Rugați-vă ca toți creștinii să aibă înțelepciunea de a înțelege vremurile și contextul complex în care trăiesc și ca ei să știe ce să facă (1 Cronici 12:32). Mulțumim Domnului că noul prim-ministru pare să dorească să le facă dreptate creștinilor. Rugați-vă ca creștinii să poată să se întâlnească și să se închine liberi, fără a fi persecutați. Mulți creștini din Sri Lanka sunt săraci și adesea exploatați de angajatorii lor; ei suferă foarte mult atunci când au loc dezastre naturale. Rugați-vă ca ei să cunoască mângâierea Tatălui ceresc și se lase încurajați de faptul că, deși sunt săraci, ei sunt bogați (Apocalipsa 2:9).

Marți, 9 aprilie

Președintele Omar al-Bashir a condus Sudanul cu o mână de fier încă din 1989. Legea șaria fusese deja introdusă în 1983, iar al-Bashir a păstrat o conducere puternic islamică. După mulți ani de război civil, Sudanul de Sud a devenit independent, iar creștinii care au rămas în Sudan (aproximativ 3% din populație) au fost și mai persecutați decât înainte. Anul trecut a fost extrem de rău pentru creștini, având loc multe arestări și distrugeri ale clădirilor bisericești. La momentul redactării jurnalului, cetățenii sudanezi protestează de câteva săptămâni din cauza situației economice cumplite din țara lor și au cerut ca președintele al-Bashir să demisioneze. Rugați-vă pentru o conducere dreaptă în Sudan, care să asigure libertate și egalitate pentru toți cetățenii.

Miercuri, 10 aprilie

Mulți creștini sirieni și-au părăsit locuințele în timpul războiului, căutând să fie în siguranță într-o altă parte a patriei lor sau într-o altă țară. Printre cei care au rămas în cele mai dificile locuri se numără mulți vârstnici, invalizi și bolnavi care nu au putut călători. Rugați-vă pentru ei acum, căci au de dus lupte zilnice. Cereți ca Domnul să Se îngrijească de toate nevoile lor. Rugați-vă pentru creștinii sirieni din alte țări ca ei să fie mângâiați de prezența Duhului Sfânt și să fie primiți în marea familie de credincioși din lumea întreagă.

Joi, 11 aprilie

Rugați-vă pentru creștinii din Tadjikistan, unde legile aspre restricționează modul în care pot practica și împărtăși credința. Aduceți înaintea lui Dumnezeu creștinii care au fost arestați și închiși în baza „legii extremismului”; rugați-vă pentru eliberarea lor. Rugați-vă și pentru copiii părinților creștini, cărora li s-a interzis în ultimii opt ani să participe la activități religioase publice. Rugați-vă ca părinții să găsească alte metode pentru a-i învăța calea Domnului (Deuteronom 11:19).

Vineri, 12 aprilie

Mijlociți pentru creștinii vietnamezi și pakistanezi care au solicitat azil în Thailanda, dar pe care guvernul nu îi recunoaște drept refugiați. Rugați-vă pentru o schimbare a politicii guvernului thailandez și pentru eliberarea credincioșilor reținuți de autorități, care îndură condiții uneori mai grele decât în închisoare pentru simplul fapt că au încercat să scape de discriminarea sau persecuția din țara lor.  Aduceți înaintea Domnului convertiții thailandezi de la budism, care se confruntă adesea cu opoziție din partea familiei și rugați-vă să se lase încurajați de cuvintele Domnului Isus: „Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni” (Ioan 15:20).

Sâmbătă, 13 aprilie

Biserica puțin numeroasă din Tunisia este formată în mare din convertiți de la islam și copiii lor. Rugați-vă ca ei să crească în credință, înțelegere, curaj, unitate și dragoste, dar și numeric. Rugați-vă ca ei să facă totul fără cârtiri și fără șovăieli, și să strălucească ca niște stele în univers, în timp ce țin sus Cuvântul vieții în această țară, odinioară un important centru al creștinismului timpuriu. (Filipeni 2:14-16).

Sursa: Fondul Barnabas