MARȚI Săptămâna Mare în calendarul lui Isus – Văduva săracă

Evangheliştii consemnează că în ziua de marţi, Domnul Isus apreciază oferta văduvei Marcu 12:41-44;

„Isus şedea jos în faţa vistieriei Templului şi Se uita cum arunca norodul bani în vistierie. Mulţi, care erau bogaţi, aruncau mult. A venit şi o văduvă săracă şi a aruncat doi bănuţi, care fac un gologan. Atunci Isus a chemat pe ucenicii Săi şi le-a zis: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decât toţi cei ce au aruncat în vistierie; căci toţi ceilalţi au aruncat din prisosul lor, dar ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, tot ce-i mai rămăsese ca să trăiască.”

Luca 21:1-4;

„Isus Şi-a ridicat ochii şi a văzut pe nişte bogaţi care îşi aruncau darurile în vistierie. A văzut şi pe o văduvă săracă, aruncând acolo doi bănuţi. Şi a zis: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toţi ceilalţi; căci toţi aceştia au aruncat la daruri din prisosul lor; dar ea a aruncat, din sărăcia ei, tot ce avea ca să trăiască.”

Gândiţi-vă la femeia aceasta: Câte scuze şi-ar fi putut găsi. Era bătrână, săracă şi probabil singură. Dărnicia ei o putea pune în mare pericol. Banii ei nu contau… Erau atâţia alţii care aveau şi dăruiau mult, deci lucrarea lui Dumnezeu se va face. Şi totuşi, femeia nu caută scuze. Ea nu avea garanţia zilei de mâine, dar îşi asumă riscul şi dăruieşte. Ea vrea să participe la lucrarea care se face pentru Dumnezeu cu tot ce are. Deşi nu era interesată de mediatizare, pentru că îi vede inima şi dărnicia Domnul foloseşte cazul ca material didactic pentru educarea ucenicilor. Ce pildă de credinţă şi de dăruire.

În mod sigur, cei mai mulţi, nu suntem în situaţia acestei văduve. Îmi place să cred că avem cu ce trăi mai mult de o zi. Şi totuşi, cât de mare este dărnicia noastră? Cât de mult suntem gata să sacrificăm pentru împlinirea planului divin? Opreşte-te, roagă-te şi gândeşte-te unde ai putea să dăruieşti astăzi ceva. S-ar putea să ai puţin de tot, dar nu uita că înaintea Domnului contează în primul rând inima. Dacă inima ta va fi mare, dărnicia va fi la fel. Dacă va lua Domnul jertfa ta şi o va folosi pentru motivarea altora, rămâne la alegerea Lui, dar tu sigur vei fi răsplătit.

Viorel Iuga

Președintele Uniunii Baptiste