MIERCURI Săptămâna Mare în calendarul lui Isus – în Betania

În general se afirmă că Domnul Isus ar fi petrecut ziua de miercuri în Betania. Presupunând că ar fi fost aşa, aş vrea să ne întrebăm cu seriozitate: dacă trăiam atunci, ar fi ales Domnul să îşi petreacă această zi în casa noastră? Dacă ne alegea, a fi avut Domnul loc acolo? În cazul în care ar fi fost în casă la noi, ne-am fi făcut timp pentru El? L-am fi lăsat să facă ce dorea sau am fi cerut un timp şi pentru noi?

Şi dacă Domnul ar fi acceptat cererea noastră, ce am fi făcut în ora respectivă? Ce i-am fi spus? I-am fi mărturisit credinţa, iubirea şi devotamentul? Am fi cerut clarificări pentru domeniile în care eram confuzi? Ne-am fi plâns de alţii? Dacă ni-ar fi spus că se pregăteşte să plece spre cruce, L-am fi sfătuit ceva? Am fi petrecut cu El singuri sau cu toată familia?

Dragilor, Isus a ales atunci Betania, pentru că ei l-au iubit şi l-au primit cu bucurie şi înainte. Astăzi, Domnul Isus este gata să petreacă ziua cu noi nu pentru a ne pregăti pentru suferinţe, ci pentru slujire şi pentru glorie. Ne vom face timp pentru El? Vom fi gata să Îl ascultăm? Vom găsi cele mai frumoase şi sincere cuvinte pentru a ne mărturisi credinţa, iubirea şi devotamentul?

Viorel Iuga

Președintele Uniunii Baptiste