„El e viu!” – este mesajul proclamat de Franklin Graham la Festivalul Speranței din Columbia şi Venezuela

Mesajul Evangheliei s-a auzit într-o regiune din America de Sud greu încercată în ultimii ani și cu un viitor incert. Peste 94.000 de cetăţeni columbieni şi venezueleni au participat săptămâna trecută la Festivalul Speranţei unde a predicat evanghelistul Franklin Graham, şi alţi 22.000 au fost prezenţi la un eveniment destinat copiilor, în oraşul Cucuta, aflat în Columbia aproape de graniţa cu Venezuela. Oraşul a devenit în ultimii ani casă pentru o mare mulţime de cetățeni venezueleni, care au trecut graniţa în ţara vecină în dorinţa de a scăpa de criza economică şi penuria alimentară ce afectează Venezuela.

Conform website-ului Asociaţiei Evanghelistice Billy Graham, peste 7.550 de persoane au venit în față, unde l-au mărturisit pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitor personal.

„Vedem o lume plină de probleme politice, probleme economice, vedem războaie, vedem foamete, şi ne întrebăm: oare există un Dumnezeu căruia să-i pese de noi?,” a spus Graham mulţimii adunate să-l asculte.

„Isus este răspunsul,” a adăugat Graham.

„El nu mai atârnă pe cruce. El este viu. El este aici, pe acest stadion, în seara aceasta. Şi dacă vei striga către El şi îţi vrei pune încrederea în El, Dumnezeu îţi va ierta păcatele. Poţi avea pace cu Isus Hristos în seara aceasta”, a proclamat Franklin Graham.

Se estimează că 1 milion de venezueleni au trecut graniţa înspre Columbia în ultimii ani, în căutare de hrană şi de locuri de muncă. Mulţi dintre aceştia au rămas în oraşul Cucuta, după ce au trecut podul Simon Bolivar din apropiere.

Peste 450 de biserici s-au implicat în organizare.

„E mai bine decât ne-am aşteptat,” a declarat Edgar Miller, un pastor din Cucuta, referindu-se la implicarea atât de numeroasă a bisericilor din zonă.

Pasul următor, conform lui Miller, este de a mobiliza bisericile locale în a contacta credincioşii şi a-i invita să facă parte din familia lui Dumnezeu din acele biserici.

Sursa: ChristianHeadlines.com