Durerea unei femei care și-a pierdut întreagă familie în atentatele din Sri Lanka

Înainte ca lucrătorii de la morgă să îngroape cele trei sicrie, Anusha Kumari a fugit de lângă surorile ei și s-a aruncat peste cele trei sicrie, plângând. Într-o clipă, ea a fost lăsată fără copii și fără soț, în atentatele ce au avut loc în ziua de Paște asupra unor biserici și hoteluri de lux din apropierea capitalei Sri Lanka. Situația cea mai gravă a fost la Biserica „Saint Sebastian” din Negombo. Din cele peste 350 de persoane ucise în atentate, fapte pe care guvernul le-a pus pe umerii extremiștilor musulmani, aproximativ o treime dintre ei au murit la biserica din orașul de pe litoral, în timpul programului de Paște, relatează CBN NEWS.
Cu toate că durerea a fost mare pentru toți, poate nimeni nu a avut mai mult de pierdut decât Anusha, în vârstă de 43 de ani: fiica, fiul, soțul, o cumnată și două nepoate au fost ucise. Aceștia au fost îngropați trei zile mai târziu în apropierea bisericii, pe un teren care a devenit rapid un cimitir pentru victime.
Anusha, rănită și ea în explozie, a părăsit spitalul pentru a putea participa la înmormântarea familiei ei. După slujbă, s-a așezat pe un scaun de trestie, în casă, uitându-se pierdută printr-o fereastră deschisă. Bandajele de tifon i-au acoperit jumătate din față, nasul și ochiul drept. O fotografie a copiilor ei e atârnată pe perete, în timp ce pe raft sunt mici statui ale lui Isus.
Lângă scările ce duc sus la etaj, se puteau vedea câteva daruri primite de către fiul ei, nu cu mult timp în urmă, de la tatăl acestuia, datorită notelor bune primite la examene, iar lângă, un alt tablou, care o înfățișa pe fiica Anusha în uniformă școlară. De câteva zile rudele, vecinii sau cunoscuții au fost lângă ea în permanentă aducându-i mâncare, încercând să o îmbărbăteze și să se roage împreună cu ea.
„E greu de crezut, însă am avut familia perfectă, a spus Anusha. În 24 de ani de căsătorie, soțul meu și cu mine nu ne-am certat niciodată, ne-am încurajat reciproc. Toți patru am dormit în aceeași cameră, acum am pierdut totul”, a declarat ea sfâșiată de durere.
„Toți acești oameni au propria lor familie, vor merge acasă și iar eu voi fi singură”, a spus ea.
După ce s-au terminat funeraliile, preotul i-a încurajat pe toți să meargă acasă cât mai repede, temându-se de un alt atac. Preotul, care a pierdut și el 16 rude sau prieteni în explozie, a declarat că nu mai are încredere în guvernul din Sri Lanka.