Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 5 mai

Tatăl nostru din ceruri, ne amintim de teribilul atac asupra musulmanilor lipsiți de apărare din Christchurch, Noua Zeelandă, de pe 15 martie, care a demonstrat extremismul în creștere în multe părți ale lumii, deoarece oamenii care se simt neacceptați recurg la uciderea unor nevinovați. Te rugăm să întorci inimile unor astfel de indivizi de la violență și să dai înțelepciune celor care sunt în autoritate, astfel încât copiii Tăi și ceilalți oameni să trăiască o viață liniștită și pașnică. Știm că acest lucru este bun și bine primit înaintea Domnului, Mântuitorul nostru, în Numele căruia ne rugăm. (1 Timotei 2:2-3)

Luni, 6 mai

„Arătați fericirea, arătați că suntem curajoși și trebuie să le spunem oamenilor cum să rămână calmi. Pentru că deja am trecut print-o experiență similară. Deci, trebuie să îi îndrumăm pe oameni.” Acestea au fost cuvintele liderului unei adunări creștine irakiene din Auckland, Noua Zeelandă, după atacul din Christchurch. Mulți din acea congregație supraviețuiseră unor violențe groaznice în patria lor, înainte de a se refugia în Noua Zeelandă. O femeie îl văzuse pe fiul ei decapitat, iar liderul adunării fusese răpit timp de nouă zile și împușcat în picior. Rugați-vă ca creștinii irakieni supraviețuitori ai terorismului și genocidului să poată, prin experiența lor personală de suferință, să fie o binecuvântare pentru alții din Noua Zeelandă, deoarece țara abia își revine după teribilul atac.

Marți, 7 mai

Ieri a fost prima zi a lunii de post islamic, Ramadan. Această perioadă este una în care musulmanii sunt mai dedicați practicilor lor religioase, deci pentru extremiști acest lucru poate însemna că sunt mai activi în a ataca creștinii și alți nemusulmani, crezând că acest lucru este plăcut lui Allah. Rugați-vă ca Domnul să protejeze minoritățile vulnerabile ce trăiesc între musulmani în următoarele 29 de zile, mai ales în ultimele zece zile ale lunii, când devotamentul religios și puterile spirituale devin mai intense.

Miercuri, 8 mai

Lăudați-L pe Dumnezeu că Curtea Supremă de Justiție a Pakistanului a respins o petiție care cerea revizuirea deciziei de achitare a Aasiei Bibi, femeia creștină care a petrecut aproape opt ani în închisoare, așteptând să fie executată, după ce a fost acuzată în mod fals de „blasfemie”. Judecătorii au reafirmat verdictul inițial al instanței, din 31 octombrie 2018, și au respins acuzațiile împotriva Aasiei ca fiind „baliverne”, iar pe acuzatori i-au descris ca nedemni de încredere. Rugați-vă pentru protecția Aasiei și a familiei sale.

Joi, 9 mai

Douăzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite la 27 ianuarie, când o catedrală din sudul Filipinelor a fost bombardată. Rugați-vă pentru cei care plâng, ca ei să fie mângâiați. Atacul din Jolo, capitala provinciei Sulu, a venit la șase zile după ce alegătorii Sulu au respins includerea provinciei în regiunea autonomă Bangsamoro, pe care alegătorii din regiunea mai marea au aprobat-o. Bangsamoro va fi condusă după șaria și schimbarea aceasta vine din efortul de a găsi o soluție politică pentru a se pune capăt violențelor de zeci de ani ale grupărilor jihadiste din sud, unde islamul este puternic. Există o mare îngrijorare că șaria va fi aplicată și nemusulmanilor, care vor fi tratați ca cetățeni de clasă inferioară sub conducerea islamică.

Vineri, 10 mai

Nordul Myanmarului (Birmaniei) este încă plin de mine terestre plasate de armată în zonele civile. Kachin, cel mai nordic stat din Myanmar, este grav afectat, iar oamenii din Kachin (aproape toți creștini) continuă să sufere pe viață de pe urma rănilor. Doi bărbați Kachin care au părăsit tabăra pentru persoanele strămutate în interiorul țării și au plecat să caute mâncare în pădure au fost grav răniți la începutul acestui an. Unuia dintre ei i-au fost amputate ambele picioare. Rugați-vă ca ei să găsească putere și speranță în Domnul, mai ales cel cu picioare amputate, care este tată a două fetițe.

Sâmbătă, 11 mai

Sute de femei Kachin sunt traficate în fiecare an în China, vândute ca soții bărbaților chinezi, apoi violate până rămân însărcinate. După ce nasc, unele sunt lăsate să plece înapoi în Myanmar (Birmania), dar trebuie să-și lase bebelușii în China. Această situație este rezultatul politicii care a existat în China privind nașterea unui singur copil. Multe familii au recurs la avort sau la infanticid pentru a se asigura că acel singur copil este băiat, așa că există un dezechilibru de gen și milioane de chinezi nu pot găsi o soție. Femeile Kachin care solicită ajutor din partea autorităților chineze ajung adesea în închisoare pentru încălcări ale legilor privind imigrarea. Rugați-vă ca autoritățile din China și Myanmar să se angajeze să ajute aceste femei vulnerabile, care sunt în principal creștine, și cereți ca supraviețuitoarele să găsească vindecare emoțională în Domnul Isus.

Sursa: Fondul Barnabas