Viorel Iuga: Fii Activ!

Înainte de Congresul din 24-25 mai 2019 fiecare slujitor al bisericilor creştine baptiste ar trebuie să fie ACTIV. Aceasta înseamnă să:
1. Analizeze. Fiecare slujitor trebuie să analizeze cu seriozitate şi cu maturitate Scriptura, situaţia bisericilor din ţară, condiţiile social politice în care trăim şi oamenii care vor să candideze.
2. Comunice. Toţi trebuie să comunicăm cu Domnul, cu fraţii, cu colegii de slujire şi cu colegii care doresc să se implice în slujirea din structurile cultice.
3. Tempereze. Este datoria noastră să îi temperăm atât pe cei care promit mult în mod irealist, cât şi pe cei care critică în mod lipsit de onestitate.
4. Insiste. Să insistăm în faţa Domnului să ajungă în poziţiile pentru slujirea fraţilor doar cei ce pot fi folosiţi şi binecuvântaţi de El.
5. Viseze. Da, este bine şi trebuie să visăm. Să visăm cu ochii deschişi, dar cu încredere în Domnul. Să continuăm să visăm la zilele în care fiecare baptist va trăi cu seriozitate şi se va implica cu înţelepciune în predicarea Evangheliei. Numai ea ajută la sfinţirea sfinţilor şi la salvarea păcătoşilor.

Viorel Iuga

Președintele Uniunii Baptiste