Un jucător de rugby acuzat de încălcări grave de comportament pentru că a postat versete biblice

Folau Israel, un jucător de rugby din Naționala Australiei, a fost suspendat din cauza unor postări cu versete biblice, făcute pe rețeaua de socializare Instagram, prin care îi îndeamnă pe oameni să se pocăiască, fapta sa fiind catalogată drept o „încălcare la nivel înalt” a comportamentului profesional, relateaza CBN News.

Suspendarea dreptului de a juca vine într-un moment greu pentru centralul Australian, care avea speranțe că va juca pentru țara sa în Cupa Mondială de Rugby din acest an. Postarea pe care acesta a făcut-o pe data de 10 aprilie și care a depășit deja pragul de 56,000 de like-uri, spune: „AVERTISMENT! Alcoolismul, homosexualitatea, adulterul, minciuna, hoția, necredința, idolatria, pentru toate acestea, te așteaptă IADUL! Pocăiește-te, numai Isus te poate salva!” Făcând referire la pasajul de la 1 Corinteni 6:9-10.

În urma situației controversate a rugbyst-ului, unul dintre principalii sponsori, Asics, și-a reziliat contractul.

„Noi promovăm incluziunea și diversitatea. Israel Folau își exprimă dreptul la opiniile sale personale, însă unele dintre cele exprimate în ultimele postări pe conturile sale de socializare, nu sunt în concordanță cu cele ale Asics. Ca atare, parteneriatul nostru cu Folau nu va mai continua, iar Asics nu-l va mai folosi ca ambasador al brandului”, a scris compania într-o declarație.

Fostul antrenor al Australiei vine în apărarea lui Folau

Alan Jones, fostul antrenor al naționalei Australiei a venit în apărarea lui Folau, menționând că „decizia luată ar trebui să ne facă să ne punem întrebarea: în ce fel de societate trăim? Poporul australian nu va accepta asta. Aceasta nu este Australia pentru care au luptat strămoșii noștri și vom fi nevoiți să ne luăm țara înapoi prin argumente și procese democratice și pașnice – nu prin ură, răzbunare sau intimidare”.

Jones a adăugat că „dacă nu suntem liberi să ne exprimăm cu privire la credința noastră și să scriem versete din Biblie, ori dacă nu suntem liberi să vorbim adevărul de teamă că cineva se va simți rănit, atunci această țară a ajuns într-un loc întunecat și suntem cu toții în pericol.”