Valeriu Ghilețchi a fost decernat cu „Premiul pentru Apărarea Familiei 2019”

Coaliția Creștină din Norvegia (KKN) a decernat „Premiul pentru Apărarea Familiei 2019” fostului vicepreședinte al Parlamentului și delegat al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Valeriu Ghilețchi. Distincția a fost înmânată în cadrul Micului Dejun cu Rugăciune din Parlamentul României, de către Jan-Age Torp, directorul executiv al KKN din Norvegia.

Înalta apreciere vine în adresa ex-deputatului moldovean, pentru contribuția colosală în lupta pentru valorile moral-creștine și apărarea familiei, și în mod special pentru contribuția în cazul familiei Bodnariu. De-a lungul carierei sale politice, Valeriu Ghilețchi, a fost un apărător fidel al subiectului familiei, atât la nivel național în Parlamentul Republicii Moldova, cât și la nivel european în cadrul comisiilor și activității plenului APCE.

„Sunt profund onorat să primesc acest premiu din partea Coaliției Creștine din Norvegia (KKN) pentru activitatea pe care am depus-o în acești ani în apărarea familiei, în special, pentru raportul APCE privind familia Bodnariu. M-am bucurat mult să văd la această ceremonie întreaga familie Bodnariu. De asemenea, m-am bucurat să fiu împreună cu senatorul Titus Corlățean și deputații Ben-Oni Ardelean și Florica Cherecheș, colegi deputați cu care am luptat și continuăm să luptăm lupta cea bună. Mulțumiri lui Jan-Aage Torp și KKN pentru onoarea care mi-a fost acordată și lupta lor continuă în apararea valorilor morale creștine. A fost o surpriză neașteptată. În toată activitatea nu-ți propui să faci lucruri pentru a obține premii, dar le faci pentru că sunt necesare. Totuși, trebuie să recunosc că acest lucru mă încurajează. Nu este simplu să promovezi valorile familiale în vremurile noastre, având în vedere tendințele ultra liberale și ultra progresiste pe care le vedem în jurul nostru”, a împărtășit emoționat Valeriu Ghilețchi.

În cadrul ceremoniei de înmânare a premiului, cu  mesaje de felicitare au venit colegii părtași la aceeași luptă din Parlamentul României. Alături de Titus Corlățeanu, Ben-Oni Ardelean, Florica Cherecheși și alți colegi, au bătut la istanțele responsabile de apărarea drepturilor familiilor creștine, nu doar în cazul Bodnariu. Ba mai mult, în lunga lor colaborare au reușit să câștige bătălii crunte la nivel european pentru drepturile mamelor surogat, stând de gardă la adoptarea rezoluțiilor pentru recunoașterea drepturilor relațiilor de același sex și multe alte cazuri similare.

Valeriu Ghilețchi este inițiatorul datorită căruia la 15 mai este marcată oficial Ziua Internațională a Familiei și în Republica Moldova. Despre această realizare și mai multe despre familie, urmăriți în interviul acordat de titularul Premiului pentru Apărarea Familiei 2019, echipei Moldova Creștină.