CHINA Oferă recompense crase pentru trădarea vecinilor creștini

Guangzhou este primul oraș important din China care oferă bani oricărei persoane care oferă informații despre orice activitate bisericească din cartier care nu a primit aprobarea autorităților. Vecinii ar putea primi până la 10.000 de yuani (1.130 de lire sterline, 1.500 de dolari, 1.320 de euro) pentru informații despre „activități religioase ilegale”.

„Acest lucru va îngreuna supraviețuirea bisericilor de casă [biserici neoficiale și, prin urmare, ilegale]. Acestea nu numai că vor trebui să facă față represiunii oficiale, ci acum și amenințărilor din partea vecinilor”, a declarat Ying Fuk Tsang, director al Școlii de Teologie de la Universitatea Chineză din Hong Kong.

Cea mai mare recompensă, de la 5.000 la 10.000 de yuani, este oferită dacă este prins un pastor străin. Între 3.000 și 5.000 de yuani vor fi plătiți dacă informația duce la oprirea activității unui grup religios străin neînregistrat; și între 100 la 3000 de yuani vor fi plătiți celor care dau informații despre pastori și despre întâlniri ale bisericii locale.

Rugați-vă ca oricine are cunoștință despre activitatea bisericii în Guangzhou să fie tăcut și să aibă discernământ în a-și înfrâna limba în fața autorităților (Proverbe 17:27-28). Cereți protecția Domnului peste toate bisericile neoficiale din Guangzhou. Fie ca ochii trădătorilor să fie orbi și urechile surde la activitatea bisericii din vecinătatea lor, iar pentru cei care caută adevărul, urechile și ochii lor să li se deschidă pentru a vedea pe Domnul Isus ca Mântuitorul lor. Rugați-vă împotriva extinderii în alte părți ale Chinei a acestei politici dăunătoare, care încurajează vecinii să se denunțe reciproc.

Sursa: Fondul Barnabas