Jurnal de Rugăciune: Noul Testament a fost înregistrat în Brazilia

Biblia câștigă tot mai mult teren, tot mai multe popoare și cu pași mici, dar siguri, ajunge la Marginile Pământului! În perioada, 23-29 mai 2019, ne rugăm pentru lucrarea de traducere și distribuire a Bibliei în Asia, Canada, Mexic, Peru și Brazil. Notați-vă următoarea listă de motive de rugăciune și alăturați-vă lărgirii Împărăției Evangheliei prin traducerea Bibliei. Celebrați aceste victorii și luptați în rugăciune pentru lucrarea care urmează să fie dusă la bun sfârșit!

Distribuirea cărticelelor pentru copii: Asia
Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru finalizarea a 38 de cărticele pentru copii în dialectul local, într-un proiect de alfabetizare în care este implicată Lumi M. Urmează să fie distribuite școlilor, dar călătoria la patru școli din sate izolate din munți s-a amânat din nou. Rugați-vă pentru favoare din partea Domnului, dacă e voia Lui să se poată face această călătorie pe 26 mai – 2 iunie. Dacă va ploua în perioada aceea, va fi periculos de circulat pe cărările din munți. În timpul vizitei în sat, echipa speră să pregătească textul pentru încă 10 cărticele și să poarte discuții cu învățătorii și părinții despre începerea unui proiect de alfabetizare pentru mame. Rugați-vă pentru călăuzire și pricepere.

Atelier pentru pregătirea unui manual de citire: Asia
În țara vecină, coordonatorii proiectului de alfabetizare conduc un atelier de lucru cu voluntari pentru a pregăti un manual de citire pentru tineri și adulți. Rugați-vă pentru energie, inspirație și pricepere ca să poată termina în timpul alocat și ca temele alese să fie relevante pentru cei care vin la grupurile de alfabetizare. Rugați-vă ca Lumi să poată comunica ușor cu ei și pentru pricepere în sfătuirea cu privire la metodologie, în funcție de specificul limbii și culturii cu care lucrează și de nivelul de înțelegere al voluntarilor implicați.

Serviciul de dedicare a Psalmilor: Canada
Pe 24 martie a avut loc un serviciu de dedicare la Biserica Sfântul Ioan, Kawawachikamach, Ontario, Canada, a cărții Psalmilor tradusă în limba Naskapi. Organizația de Dezvoltare Naskapi (NDC) a fost bucuroasă să prezinte pentru prima dată toți cei 150 de Psalmi cititorilor Naskapi, într-un singur volum. Uniți-vă în laude și mulțumiri către Dumnezeu pentru această realizare. Cartea Geneza a fost dedicată în 2013 și Noul Testament a fost publicat în 2007. Rugați-vă ca toate aceste Scripturi să binecuvânteze poporul Naskapi pentru generații.

Noul Testament pentru Santa Catarina Mechoacán: Mexic
UNTI raportează că poporul Mixtec din Santa Catarina Mechoacán din Mexic vor fi în curând binecuvântați cu un cadou special. În această lună, ei vor primi Noul Testament în limba lor*. Rugați-vă pentru transportul cărților în siguranță, în locația lor. Cereți-I lui Dumnezeu să umple inimile poporului cu bucurie și laudă. Rugați-vă pentru sărbătoarea dedicării care va urma după sosirea cărților. Rugați-vă ca dragostea lui Dumnezeu să fie dezvăluită poporului Mixtec din Mechoacán în timp ce ei citesc Cuvântul.

* Acesta este una dintre numeroasele limbi Mixtec vorbite în Mexic.

Laudă pentru progresul lucrării: Peru
AIDIA, organizație parteneră cu Quechua, din Abancay, Peru, raportează progrese semnificative în mai multe domenii ale lucrării în ultimele trei luni. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru:
Progrese bune în traducerea cărții Ezechiel.
Activități de promovare a Scripturii în 32 de biserici diferite.
Utilizarea eficientă a programelor de radio și televiziune în Apurimac Quechua.
Distribuirea a câtorva sute de copii ale versiunii audio a Noului Testament Apurimac Quechua.
Voluntarii AIDIA învață prin ateliere cum să planifice taberele eficiente și să dezvolte materiale de citit folosind Bloom *.
Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să binecuvânteze lucrarea AIDIA în timp ce lucrează printre oamenii vorbitori ai limbii Quechua, în comunitățile lor.

* BLOOM – un program software pentru crearea de cărți într-un mod simplu, care permite grupurilor lingvistice să accelereze dezvoltarea unei biblioteci cu materiale de citit.

Noul Testament înregistrat: Brazilia
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru înregistrarea completă a Noului Testament Bororo în Brazilia. Traducătorii sunt recunoscători pentru toți cei care au lucrat în acest proces. Ei L-au văzut pe Dumnezeu la lucru. În ultima zi a sesiunii de înregistrare, unul dintre programele pe calculator nu a mai răspuns. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru tehnicienii capabili care au terminat înregistrarea manual a doua zi. Rugați-vă în timp ce traducătorii trimit înregistrarea la organizația Credința vine în urma auzirii, unde personalul o va combina cu efectele sonore pentru a forma versiunile dramatizate. Rugați-vă pentru dedicarea Noului Testament Bororo în comunitate, în august 2019.

Întâlnirile Alianței Globale Wycliffe Regiunea America: Global
În aprilie, echipa de conducere a Alianței Globale Wycliffe Regiunea America s-a reunit pentru tabăra de odihnă anuală și întâlnirile personalului, în New Mexico. OrganizațiaCredința vine în urma auzirii a fost gazda lor. Membrii echipei au avut un timp valoros de părtășie reciprocă, au prezentat rapoarte despre activitatea realizată în ultimul an și au făcut planuri pentru viitor. Rugați-vă pentru echipă, deoarece aceasta lucrează împreună cu mai mult de 60 de organizații pentru a continua să promoveze implicarea în traducerea Bibliei. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru creșterea eficienței în slujire și colaborare. Rugați-vă pentru organizațiile Alianței pe măsură ce construiesc relații puternice și lucrează împreună în comunitate.

Sursa: Wycliffe România