Jurnal de Rugăciune: Biserica Persecutată în ghiarele autorităților și musulmanii în ultima zi a Ramadanului 2019

Duminică, 2 iunie

Ne rugăm astăzi pentru creștinii persecutați din întreaga lume, care trăiesc în sărăcie, în condiții ostile, sub amenințări, violențe, nedreptăți, care riscă să-și piardă bunurile pământești sau familia, sunt întemnițați, torturați sau chiar martirizați. Ne rugăm ca ei să rămână tari în credință, să cunoască harul Domnului nostru Isus Hristos și dragostea lui Dumnezeu, iar părtășia Duhului Sfânt să-i întărească în tot ceea ce trebuie să îndure pentru Isus, Mântuitorul nostru și Mântuitorul lor, Domnul nostru și Domnul lor, în Numele căruia ne rugăm.

Luni, 3 iunie

Uneori necredincioșii sunt trimiși să participe la serviciile de închinare creștină pentru a asculta orice afirmații „ilegale” și a le raporta autorităților. Aceste persoane pot veni în secret, ca spioni, de exemplu în Iran, sau în mod oficial, ca funcționari de stat, de exemplu în Laos. Rugați-vă pentru acești indivizi care aud Cuvântul lui Dumnezeu predicat și pe credincioși cântând, rugându-se și mărturisind ce a făcut Domnul în viața lor. Cereți ca Duhul Sfânt să îi atingă și să îi conducă pe mulți la credința în Isus.

Marți, 4 iunie

Astăzi este ultima zi a Ramadanului, luna în care musulmanii se abțin de la mâncare și apă din zori până la apus. Mulți nu practică postul acesta doar pentru a păstra regulile religiei lor, ci și pentru că speră să se apropie de Allah. Rugați-vă ca aceia care doresc o relație apropiată cu Creatorul lor și vor să fie siguri că păcatele lor sunt iertate să ajungă să-L cunoască pe Isus, numit Emanuel (Dumnezeu cu noi).

Miercuri, 5 iunie

Cutremurul și tsunami-ul din Sulawesi, Indonezia, din luna septembrie, au provocat distrugeri masive, inclusiv în rândul multor clădiri bisericești. Dl Gojang Sonda, un responsabil al bisericii, a descris modul în care membrii adunării sale de 98 de familii s-au întâlnit în următoarele duminici în corturi, dar nu a fost suficient spațiu pentru toată lumea. „După slujbă, am ținut o întâlnire pentru a discuta situația. Ca urmare, unii membri ai bisericii au donat materiale pentru reconstruirea clădirii bisericii. Am reușit să strângem 72 de țigle pentru acoperiș, lemn și ciment.” Aceste donații s-au făcut cu mari sacrificii, având în vedere pierderile imense cauzate de dezastrul natural. În ziua următoare, membrii bisericii au început să ridice o structură de lemn ca un loc de întâlnire de urgență, dar era temporară și nu avea pereți. Marea bucurie a fost când au aflat că Barnabas le-a oferit o clădire multifuncțională din panouri, care să fie un adăpost sigur pentru întreaga adunare atunci când se adună să se închine. Aceasta a fost doar una dintre numeroasele astfel de clădiri  pe care Barnabas le oferă pentru a înlocui bisericile deteriorate din Sulawesi. Rugați-vă să li se permită creștinilor să se întâlnească la închinare, să se întărească reciproc în credință și să-L laude pe Dumnezeu în mijlocul suferinței lor.

Joi, 6 iunie

Rugăciunile înălțate pentru Basuki Tjahaja Purnama, adesea numit „Ahok”, au primit răspuns. El preferă acum să fie cunoscut sub numele de „BTP”. Fostul guvernator creștin din Jakarta, capitala indoneziană, a fost eliberat mai devreme de termen din închisoare, după ce a primit o pedeapsă de doi ani pentru blasfemie. Acuzațiile au fost atât de forțate încât procurorii au retras dosarul împotriva sa și chiar s-au plâns că sentința era prea dură. Dar BTP afirmă că timpul petrecut în închisoare a fost o perioadă de auto-disciplină și studiu, care l-a împiedicat să devină arogant și dur, așa cum s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost reales. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi dea călăuzire acestui creștin proeminent din cea mai populată națiune musulmană din lume și să îl folosească pentru împlinirea scopurilor Sale.

Vineri, 7 iunie

Un alt dezastru natural a afectat Indonezia în martie 2019, când ploile abundente au provocat alunecări de teren și inundații în Papua, o provincie săracă, predominant creștină, unde guvernul indonezian a depus eforturi pentru a promova islamul. Cel puțin 113 de persoane au decedat și peste 11 000 au fost evacuate din satele lor. Sute de case au fost afectate, precum și școli și biserici. Rugați-vă ca frații și surorile noastre să fie puternice în Domnul, deoarece acest dezastru natural vine pe fondul provocărilor continue ale sărăciei și islamizării. Fondul Barnabas a trimis ajutoare medicale.

Sâmbătă, 8 iunie

„Toate știrile care sosesc din regiunea Lacului Ciad susțin că Boko Haram este în ofensivă”, ne spunea  într-un mesaj un lider al bisericii din Ciad, în martie, alături de o cerere de rugăciune. Lacul Ciad este punctul în care se întâlnesc țările Nigeria, Niger, Camerun și Ciad. Grupul terorist islamist Boko Haram, care consideră creștinii una dintre principalele ținte, lansează atacuri din ce în ce mai frecvente în Camerun și Ciad. În Nigeria, au fost capabili să profite de haosul electoral din februarie pentru a lansa noi atacuri, continuând să rămână în Niger. Rugați-vă ca planurile grupării Boko Haram de a semăna frică, de a ucide și a distruge să eșueze.

Sursa: Fondul Barnabas