Ziua a 30-a: Oferind ospitalitate | #Pray30Days

Pe podea, în jurul unei tăvi pline cu friptură de miel, curmale, legume şi pâine, s-a aşezat un grup pestriţ de oameni. Ne-am strâns toţi împreună pentru a sărbători dragostea cerească care ni s-a arătat. Oaspeţii erau un grup divers de localnici care cunoşteau Dragostea divină, dar prieteni de ai lor din alte ţări. Trei limbi se vorbeau la masă şi toţi se simţeau bineveniţi.

Gazda explică: „Deoarece această sărbătoare este atât de importantă pentru noi, am vrut ca voi, prietenii noştri, să vă alăturaţi nouă.” şi a continuat să ne împărtăşească povestea din spatele sărbătorii „Dragostea este cu noi”. Ne-a explicat faptul că deşi pentru masa noastră de azi s-a sacrificat un miel, noi nu mai trebuie să facem acest sacrificiu, pentru că Iubirea a devenit Mielul şi S-a jertfit pentru a reface ceea ce era frânt.

„Vrem ca anul acesta”, a continuat el, „să sărbătorim Iubirea prin a ne spune unii altora cum Aceasta ne-a schimbat viaţa fiecăruia.” După ce ne-am povestitit fiecare experienţele, masa delicioasă a fost savurată cu entuziasm, după care ne-am amuzat cu nişte jocuri distractive. Înainte de a pleca, fiecare a primit în dar o lanternă având scrise pe ea cuvintele spuse cu multă iubire: „Eu sunt lumina lumii. Cine mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”

Această sărbătorire care a avut loc în Africa de Vest este un bun exemplu pentru felul în care ucenicii lui Hristos pot sărbători într-o atmosferă ospitalieră împreună cu prietenii musulmani. După încheierea acestei seri, unul dintre musafiri i-a spus gazdei: „Ştii, noi am crescut fiind învăţaţi că oamenii ca tine sunt îngrozitori, dar nu am avut niciodată şansa să auzim ce credeţi direct din gura unuia dintre voi. Timpul petrecut în casa ta a fost o oportunitate excelentă.”

Motive de rugăciune:

Cere-i lui Dumnezeu inspiraţie cu privire la modul în care poţi fi ospitalier cu musulmanii din jurul tău.
Rugaţi-vă pentru lucrătorii din zonele musulmane care organizează sărbătoriri ale Iubirii lui Dumnezeu în aceste comunităţi.
Roagă-te pornind de la textul din Ioan 2:1-11.