Moldoveanul Ștefan Răileanu a fost desemnat cel mai bun arbitru în 2019!

Peste 950 de sportivi, 100 de arbitri și 150 de țări au participat la cea de-a 24-a ediție a Campionatului Mondial de Taekwondo găzduit în 2019 de Marea Britanie. Republica Moldova a fost remarcată prin desemnarea celui mai bun central al competiției pentru un arbitraj impecabil în persoana lui Ștefan Răilean. Alături de el, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de sportivii Aaron Cook și Stepan Dimitrov, care au ajuns în sferturile de finală al Campionatului Mondial de Taekwondo.

Cel mai bun arbitru la categoria masculin a făcut vizibilă Republica Moldova la Manchester, iar admirația și laudele le redirecționează pe toate lui Dumnezeu.

„Când am aflat imediat am înțeles că tot meritul e a lui Dumnezeu, căci la acest campionat au fost mulți arbitri buni, și era greu de nominalizat unul singur la masculin, la feminin câștigase Zhu Ling Fang din China. Așa că primul lucru a fost să îi dau Slavă Lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut în viața mea și să Îi promit că nu Îl voi dezamăgi. Și oriunde voi merge în lume să Îl vestesc și să fiu o mărturie vie. Dar sentimentele trăite au fost de bucurie și entuziasm”, a declarat exclusiv pentru ȘtiriCreștine.ro, Ștefan Răilean.

Tabelul final al premiilor și titlurilor la CMT 2019 arată așa:

  • Premiul pentru cel mai bun arbitru pentru bărbați – Ștefan Raileanu (Moldova);
  • Cel mai bun premiu pentru echipa feminină – Coreea;
  • Cel mai bun echipaj pentru bărbați – Coreea;
  • Cel mai bun premiu pentru antrenorii de masculin – Claudio Nolano (Italia);
  • Cel mai bun premiu de antrenor pentru femei – Lee Chang Geon (Coreea);
  • Cel mai bun arbitru pentru femei – Zhu Linfang (China);
  • Premiul pentru lupta împotriva spiritului – Canada;
  • Premiul de participare activă – Brazilia;
  • Men premiul MVP – Jun Jang (Coreea);
  • Premiile pentru femei MVP – Jade Jones (Marea Britanie).

În clasamentul pe medalii, Coreea de Sud a dominat, cu 4 medalii de aur, 1 de argint și 2 de bronz. Pentru arbitrarea Campionatului Mondial de Taekwondo, Federația Mondială de profil a ales 100 cei mai buni arbitri din lume. Tiltul cel mai bun arbitru, rămâne atribuit Republicii Moldova, până la următorul campionat care va fi găzduit de China în 2021!

Ștefan Răilean practică taekwondo de la 8 ani, antrenează alți ucenici mai bine de 10 ani și arbitrează competiții naționale și internaționale de taekwondo de 5 ani. La o vârstă relativ tânără este directorul Şcolii sportive specializate de taekwondo WTF nr.6 din municipiul Chișinău și un creștin evanghelic practicant, care trăiește pentru a fi o făclie vie în Câmpul Evangheliei.

Vă chemăm să mulțumiți împreună cu noi pentru această victorie și să vă rugați ca Dumnezeu să ridice făclii vii în fiecare domeniu din societate. Rugați-vă pentru Ștefan Răilean și lucrarea pe care o face în poziția pe care Dumnezeu i-a încredințat-o, educând generații de copii să fie curajoși și să se încreadă în El.