VICTORIE în PAKISTAN Aasia Bibi și Farhan achitați de acuzațiile nefondate de blasfemie!


Dumnezeu a răspuns rugăciunilor multora care s-au rugat cu credincioșie pe parcursul anilor pentru Aasia Bibi. Fondul Barnabas a avut bucuria, pe data de 8 mai, de a împărtăși vestea că Aasia, care a fost achitată de Curtea Supremă la 31 octombrie 2018, a părăsit Pakistanul și s-a mutat în siguranță cu familia sa în Canada. Noi aveam cunoștință de acest lucru de ceva timp, dar, la cererea liderilor creștini pakistanezi, nu am publicat știrea pentru siguranța ei și pentru a evita posibile violențe pe străzile din Pakistan.

Secretul privitor la locul în care s-a aflat Aasia după eliberarea ei din închisoare, la 7 noiembrie 2018, sub protecția guvernului, a fost ținut strict. Mama creștină a cinci copii a fost transportată într-un loc sigur din Islamabad, care nu a fost dezvăluit.

Partidul islamist Tehreek-e-Labaik din Pakistan a amenințat că va declanșa o adevărată revoltă națională dacă Aasia va fi eliberată. Protestele de stradă pe scară largă au izbucnit după achitarea ei, cu islamiști influenți cerând executarea ei. Din fericire, rugăciunile pentru pace au primit răspuns și nu au existat rapoarte despre violențe de stradă în urma eliberării Aasiei.

La începutul lunii mai am primit știri din Pakistan despre un alt minunat răspuns la rugăciune. Poliția l-a declarat pe creștinul Farhan Aziz, în vârstă de 25 de ani, nevinovat de „blasfemie” și l-a eliberat după opt luni petrecute în custodia autorităților. Cu toate acestea, e posibil ca Farhan să nu se poată întoarce acasă din pricina amenințărilor din partea comunității musulmane locale. Farhan, din orașul musulman, Gujranwala a fost arestat la 2 august 2018 și a fost acuzat în mod fals că a trimis mesaje text „blasfemiatoare”, acuzație pe care el a negat-o. El a fost acuzat în baza secțiunii 295-C din Codul penal al Pakistanului, care prevede condamnarea la moarte.

CLAAS (un centru pentru asistență juridică) a declarat: „Este trist faptul că Farhan a petrecut atâtea luni în arestul poliției pentru o faptă pe care nu a comis-o niciodată, dar vestea bună este că acum e liber. Însă multe victime ale legii blasfemiei petrec ani de zile în închisoare și nu există nicio speranță pentru ei.”

 

Lăudați-L pe Dumnezeu că Aasia Bibi și familia ei sunt acum în siguranță în Canada. Rugați-vă ca Domnul să restaureze anii pe care lăcustele le-au furat de la această familie (Ioel 2:25), ajutându-i acum să trăiască liniștiți, în siguranță și fără să îi mai deranjeze nimeni în noua lor casă (Isaia 32:18). Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu a existat nicio revoltă pe străzile din Pakistan și niciun atac asupra creștinilor după eliberarea Aasiei. Lăudați-L pe Dumnezeu, de asemenea, pentru eliberarea lui Farhan din custodia poliției. Rugați-vă pentru un loc sigur unde să trăiască și să muncească. Rugați-vă ca alte victime ale legii „blasfemiei” care rămân în închisoare să fie încurajate de aceste răspunsuri la rugăciuni, în timp ce așteaptă intervenția Domnului și pentru eliberarea lor.

Sursa: Fondul Barnabas