Departamentul de Stat al SUA salută schimbarea democratică din Republica Moldova

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii salută decizia Partidului Democrat din Moldova (PDM) de a se retrage de la guvernare în favoarea premierului Maia Sandu și a coaliției formate de Parlamentul ales în mod democratic.

„Suntem încurajați că atât noua coaliție, cât și fostul guvern s-au angajat într-un transfer pașnic de putere, care reflectă voința poporului moldovean. Solicităm reținere în această perioadă de tranziție. Statele Unite va continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile din Moldova și vor rămâne angajate să colaboreze cu toți moldovenii, pe măsură ce construiesc un viitor mai prosper și mai democratic”, se arată în comunicatul emis de instituție.

ȘtiriCreștine.ro amintește că Republica Moldova se confruntă cu o nouă criză politică. Parlamentul ales în februarie 2019 a reușit să formeze o coaliție dintre blocul ACUM și PSRM, nominalizând Gurvernul Sandu în ultima zi a termenului limită pentru această procedură. Paralel Guvernul Filip a refuzat să își dea demisia, atitudine condamnată de partenerii externi. Vă chemăm să vă rugați pentru noua conducere a Republicii Moldova să învețe să își asume responsabilitatea pentru promisiunile făcute în campanie și să angajeze în procesul de guvernare oameni înțelepți și statornici.