Jurnal de Rugăciune: Biserica Persecutată discriminată în Marea Britanie

Jurnal de Rugăciune: Biserica Persecutată discriminată în Marea Britanie

Duminică, 23 iunie

Tată ceresc, aducem astăzi înaintea Ta Iranul, în timp ce sancțiunile internaționale încep să se resimtă din ce în ce mai mult și societatea este tulburată. Îți mulțumim pentru modul minunat în care crește biserica în ultimii ani și pentru curajul multor credincioși care au parte de arestări, torturi și închisori de dragul lui Hristos. Ne rugăm ca copiii Tăi să fie aducători de pace și de speranță pentru vecinii lor îngrijorați, supărați și flămânzi și cerem ca suferința populației iraniene să atragă pe mai mulți la Domnul Isus, în Numele căruia ne rugăm.

Luni, 24 iunie

Unui iranian convertit de la islam la creștinism i-a fost refuzată cererea de azil în Marea Britanie deoarece a spus că decizia sa de a-L urma pe Cristos s-a bazat pe înțelegerea faptului că creștinismul este o religie pașnică. Citând versete biblice scoase din context pentru a încerca să dovedească faptul că creștinismul este o religie violentă, funcționarul responsabil de caz a susținut că declarația iranianului este un nonsens, iar convertirea omului nu a putut fi autentică. Argumentul funcționarului a fost condamnat de liderii Bisericii Anglicane și de Societatea Națională Seculară, și chiar și funcționarul Ministerului de Interne a recunoscut mai târziu că ceea ce s-a întâmplat nu a fost în regulă. Iranianul credincios contestă decizia; rugați-vă să primească azil de această dată și cereți ca incidentul să aibă efecte bune pe termen lung, ducând la acordarea de azil în Marea Britanie unui număr mai mare de creștini persecutați.

Marți, 25 iunie

Petiția Fondului Barnabas, „Libertatea noastră religioasă”, care a adunat în jur de 90.000 de semnături, a fost prezentată Ministerului de Interne din Marea Britanie. Petiția solicită o nouă lege britanică care să garanteze șapte aspecte fundamentale ale libertății religioase. Scopul este acela de a opri știrbirea libertății religioase pe care generațiile anterioare de creștini au câștigat-o îndurând greutăți, persecuții și chiar moarte. Rugați-vă ca această chestiune să fie analizată cu atenție și implementată pe deplin, astfel încât să fie protejată libertatea religioasă pentru toți.

Miercuri, 26 iunie

În 23 februarie, poliția din Londra a arestat un predicator stradal din Nigeria, i-a confiscat Biblia și i-a pus cătușe. Ulterior – după multe comentarii publice primite – poliția a anunțat că l-a eliberat din arest. Rugați-vă ca Olunwole Hesanmi să nu fie descurajat de această experiență umilitoare și să continue să proclame Evanghelia. Rugați-vă să se pună capăt arestărilor ilegale ale creștinilor care predică sau citesc cu voce tare din Biblie în spațiul public britanic.

Joi, 27 iunie

Lăudați-L pe Domnul pentru că a răspuns la rugăciuni în legătură cu o campanie controversată de expunere de afișe anti-creștine în Scoția, anul trecut. Afișele, care conțineau mesaje ce sugerau faptul că credința creștină reprezintă „ură”, au fost lipite în toate orașele scoțiene și au purtat logo-ul poliției Scoției și al guvernului scoțian. Fondul Barnabas a depus o plângere oficială. Poliția a deschis o anchetă, dar a concluzionat că nu are ce să justifice. În cele din urmă, în ianuarie 2019, un ministru din guvernul scoțian a cerut ca afișele să nu se mai folosească.

Vineri, 28 iunie

Mulți părinți din Anglia – creștini, evrei, musulmani și alții – sunt foarte îngrijorați de faptul că dreptul lor de a-și scoate copiii de la orele de educație sexuală din școală este nesocotit într-o varietate de moduri. Întrucât curriculum-ul acestor ore devine din ce în ce mai liberal, în contradicție cu credința părinților și este prezentat copiilor din grupele de vârstă tot mai mici, preocupările părinților cresc. Rugați-vă ca dreptul părinților de a-i învăța pe copii propriile valori morale și de a-i proteja de ideile contrare să fie respectat în Anglia.

Sâmbătă, 29 iunie

Ciclonul Idai a măturat Mozambicul, Zimbabwe și Malawi în luna martie, cauzând sute de decese și provocând daune teribile locuințelor, bisericilor și terenurilor arabile. În colaborare cu biserici locale si organizații creștine, Fondul Barnabas a oferit alimente, medicamente și altele. Rugați-vă ca creștinii și toți cei care au avut de suferit, mulți dintre ei fiind deja săraci, să-și poată reconstrui viața.

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu