Valeriu Ghilețchi și-a încheiat misiunea la APCE

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și-a deschis lucrările sesiunii de vară 2019. În perioada, 24-28 iunie, urmăriți activitatea acestui forum important, care contribuie la mișcările social-economice, culturale și politice din peste 40 de state de pe continentul European.

În urma alegerilor Parlamentare din Republica Moldova, în cadrul acestei sesiuni, la APCE a fost primită o nouă delegație a deputaților moldoveni condusă de Andrei Năstase. Paralel, unul dintre cei mai longevivi deputați delegați la APCE din partea Republicii Moldova, cu cele mai multe mențiuni, premii și titluri de premieră în cadrul acestui forum, Valeriu Ghilețchi, și-a încheiat cel de-al doilea mandat și lăsat o declarație de rămas bun.

„Luni, 24.06.19, mi-am încheiat mandatul de membru al APCE. Este, de fapt, al doilea mandat, primul a fost în perioada 1998-2001, actualul în 2010-2019. Deși în cadrul acestui forum pan-european ai mereu parte de situații dificile, ca să nu greșești este important să ai linii roșii bine definite. Una din aceste linii roșii pentru mine a fost ceea ce se numește valori morale creștine. Am susținut în permanență familia tradițională, demnitatea umană, dreptul la viață a copiilor nenăscuți, libertatea religioasă și cea de exprimare, inclusiv libertatea părinților de a-și crește copiii în conformitate cu convingerile lor, etc.

O altă linie roșie a fost interesul național și integritatea teritorială a țării noastre. Am pledat mereu pentru retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul nostru și pentru soluționarea pașnică a conflictelor înghețate. Am condamnat anexarea ilegală a peninsulei Crimea și amestecul extern în treburile interne ale altui stat.

Azi noaptea, majoritatea deputaților din APCE, ignorând rezoluțiile anterioare cu privire la cerințele înaintate Federației Ruse, inclusiv cerința de a-și retrage forțele armate de pe teritoriul nostru, au votat pentru întoarcerea necondiționată a reprezentanților Dumei de Stat în cadrul APCE. Cu regret, printre cei care au închis ochii față de aceste cerințe importante au fost și doi deputați din componența noii delegații a RM la APCE. Nu știu care a fost poziția MAEIE în această privință, dar, fără îndoială, această decizie luată după miezul nopții va avea repercusiuni asupra relațiilor dintre țările membre ale Consiliului Europei, inclusiv asupra RM.

Cu toate acestea, cred în continuare că Dumnezeu este în controlul istoriei. Îi sunt recunoscător pentru onoarea de a reprezenta Moldova în cadrul APCE și pentru rezultatele frumoase obținute de-a lungul acestor ani. De asemenea, doresc cu această ocazie, să mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat și rugăciunile înălțate! Sper într-o bună zi să revin… 🙂
Dumnezeu să binecuvânteze Republica Moldova!” a declarat Valeriu Ghilețchi.

În numele tuturor creștinilor din Europa, mulțumim deputaților din Republica Moldova, România, Ukraina, Olanda, Marea Britanie, Polonia și alte state care au luptat alături de Valeriu Ghilețchi pentru valorile creștine, pentru familii și pentru viitorul copiilor. Mulțumim dl Valeriu Ghilețchi pentru contribuția adusă în cazul Bodnariu și raportul documentat ulterior, care are menirea să protejeze multe alte familii creștine. Mai multe știri despre munca depusă în cadrul APCE de Valeriu Ghilețchi, vedeți AICI!

ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să mulțumim pentru aceste realizări și să nu uităm neîncetat să ne rugăm pentru cei înălțați în dregătorii. Totodată, să ne rugăm ca Dumnezeu să ridicei noi lideri care să ducă în continuare lupta cea bună atât în Parlamentele noastre naționale, cât și la nivel european.