Protecţia copilului din Canada refuză un cuplu creștin din cauza poziţiei asupra homosexualității

O agenție guvernamentală pentru protecţia copilului din Canada a respins solicitarea unui cuplu de cetăţeni din această ţară de a lua copii în plasament, din cauza credinței lor creștine și a convingerii pe care aceștia o au că homosexualitatea este un păcat, potrivit documentelor unui proces început la Curtea Supremă de Justiție din Ontario.

Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale reprezintă acest cuplu în justiție, care de asemenea mai au  trei copii biologici și care în anii 2017-2018 au încercat, fără succes, să mai preia și alți copii în plasament. Tatăl este păstorul unei biserici evanghelice din Ontario.

„Se pare că această agenție pune ideologia în fața intereselor copiilor”, a afirmat Centrul de Justiție într-o declarație. Pe 14 iunie Centrul a intentat un proces în numele cuplului.

Într-o scrisoare din 1 octombrie a Protecţiei Copilului din Simcoe Muskoka către cuplu se spune: „Considerăm că politicile agenției noastre nu par să se potrivească cu valorile și credințele dvs. și, prin urmare, nu vom putea merge mai departe cu procedura de plasament pentru familia voastră. ”

Cuplu a absolvit cursurile de formare necesare în martie 2018 și au fost intervievaţi de un asistent social pe 1 mai anul trecut. Lucrătorul social le-a spus că fiul său este homosexual și l-a rugat pe păstor să-i spună dacă biserica sa este una „fundamentalistă” care „crede în părțile învechite ale Bibliei, scrise cu mii de ani în urmă”, potrivit plângerii formulate în instanţă.

Conform documentului, pastorul i-a spus asistentului social că el predică Biblia și crede că Biblia este relevantă şi pentru vremurile noastre.

Păstorul i-a mai spus asistentului social că: „Biblia ne învață că homosexualitatea este un păcat, ” că el crede „că toți oamenii sunt creați după chipul lui Dumnezeu și că toți sunt vrednici de respect, de demnitate și de onoare,” şi că „nu va tolera hărțuirea sau intimidarea din partea oricui ar fi gay.”

Pastorul a spus că „își dă seama că homosexualitatea este un subiect sensibil și că atunci când trebuie să predice dintr-un text în care se vorbeşte despre homosexualitate, nu predică niciodată într-un mod care să trateze homosexualitatea ca fiind mai gravă decât orice alt păcat.”

„Cuplul este hotărât să-i iubească pe toți copiii din casa lor.”

În documentul pentru instanță se mai spune că Agenția a respins cererea cuplului „pentru că nu a fost de acord cu credința lor, înrădăcinată în Biblie, că comportamentul homosexual este păcătos.” În plus, „un număr mare” de familii evanghelice „preiau copii în plasament cu mult succes.”

Asistentul social, într-un apel telefonic ulterior cu tatăl, a declarat că „credința celor doi părinţi  în legătură cu homosexualitatea este în contradicţie cu politica „anti-opresivă” a agenției, potrivit Centrului de Justiție.

Centrul de Justiție susține că agenția a încălcat libertatea de religie și conștiință a cuplului și libertatea lor de gândire, credință și opinie care sunt protejate prin Carta canadiană a drepturilor și libertăților.

Decizia acestora are drept consecință faptul că mai puțini copii vor fi luaţi în plasament  și vor rămâne în instituții fără ca o mamă şi un  tată să-i pună noaptea la culcare”, a afirmat Centrul de Justiție într-o declarație. „… Sunt prea mulți copii care au nevoie de o familie iubitoare pentru ca Protecţia Copilului să discrimineze solicitanți bine pregătiți pe baza religiei doritorilor.”

Sursa: christianheadlines.com