Medic ce a supraviețuit virusului Ebola se întoarce în Africa ca şi misionar: „Am încredere în Dumnezeu”

Un medic creștin ce a contractat virusul Ebola în Africa, în timp ce trata  pacienți care sufereau din cauza infecţiei cu acest teribil virus, afirmă că se întoarce pe continent pentru a continua lucrarea lui Dumnezeu.

Kent Brantly a ajuns pe prima pagină a ziarelor în anul 2014, când a fost aproape de moarte după contractarea virusului în Liberia. A fost dus înapoi în Statele Unite, unde și-a revenit.

Brantly și alți doctori specialişti în Ebola au fost numite Persoanele Anului în revista Time în anul 2014. Brantly a apărut chiar şi pe coperta revistei.

Mai târziu, povestea lui Brantly a fost prezentată în filmul Facing Darkness.

Brantly, soția sa și cei doi copii (cu vârste de 8 și 10 ani) se vor muta în Zambia în această toamnă pentru a sluji în Spitalul Misionar Mukinge, o unitate medicală cu 200 de paturi, care se află la 100 de mile de la cel mai apropiat supermarket, potrivit ziarului Christian Chronicle.

Deşi şi-a recâştigat puterea fizică în câteva luni,  Brantly spune că i-a luat  mai mult timp să se recupereze din punct de vedere emoţional şi spiritual.

„Au trecut cinci ani de vindecare emoțională și creștere spirituală”, a declarat Brantly, în vârstă de 38 de ani, pentru Christian Chronicle. „Cred că am crescut și ne-am echipat în timpul acestor cinci ani într-un mod în care nu l-am făcut înainte de a merge în  Liberia”.

Zambia se află în regiunea de sud-est a Africii. Liberia se află în colțul nord-vest.

„Am petrecut timp împreună, rugându-ne, postind și vorbind împreună despre această plecare … și Dumnezeu a deschis cu adevărat ușile la fiecare pas”, a spus Brantly.

El dă slavă lui Dumnezeu pentru că i-a salvat viața. Acum, Brantly vrea să „trăiască o viață care care să se ridice la înălţimea chemării pe care Dumnezeu mi-a dat-o.”

„În acest moment, cred că asta înseamnă să-mi mut familia în Zambia pentru a sluji la un spital misionar creștin – să slujesc pe cei săraci și să am compasiune pentru oamenii nevoiași și să particip la lucrarea lui Dumnezeu de a face toate lucrurile noi și de a repara lucrurile stricate din lumea în care trăim,” a declarat Brantly.

El a adăugat: „Credem că Dumnezeu a deschis ușile și El va netezi şi calea.”

Sursa: christianheadlines.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107