Filmul pro-viață „Unplanned” refuzat la difuzare în unele cinematografe din Canada

Producătorii filmului pro-viață „Unplanned” (n.trad. „Neplanificat”) au anunțat că filmul lor se va difuza în curând pe ecranele cinematografelor din Australia.

Cineaștii au făcut anunţul pe o reţea socială, unde au scris: „Pregătiți-vă să descoperiți un mesaj uimitor de speranță și vindecare, care nu judecă pe nimeni și va atinge toate inimile celor care participă la dezbaterea #avort.”

Conform CBN News, „Unplanned” se bazează pe schimbarea petrecută în viața unei foste directoare a Planned Parenthood, o clinică pentru avorturi din Statele Unite, numită Abby Johnson. Povestea ei este una adevărată şi convingătoare, care a deschis inimile și mințile a mii de oameni care au vizionat deja filmul.

În luna aprilie, Chuck Konzelman, regizorul filmului, a dezvăluit Congresului american că aproape 100 de lucrători din clinici de avort din S.U.A. au intenţionat să-și părăsească locul de muncă după ce au văzut filmul pro-viață, atât de puternic a fost impactul lui.

Filmul produs de către PureFlix a avut încasări de aproape 19 milioane de dolari de când a fost lansat în lună martie, potrivit site-ului Box Office Mojo. Filmul a avut un buget de producție de doar 6 milioane de dolari.

Producătorii filmului au lansat, de asemenea, un ghid însoțitor „Planificat de la început: un ghid pentru vindecare” , pentru a ajuta pe femeile care au făcut avort, precum şi foștii lucrători de la clinicile de avort să experimenteze iertarea şi vindecare din trauma avortului.

Site-ul filmului descrie cartea spunând că „dezvăluie cinci domenii de bază ale tulburărilor emoționale cu care se confruntă femeile adesea în urma avortului și aduce vindecare celor care suferă – vindecarea emoțiilor care le cuprind pe femei și bărbați în închisoarea durerii pe care avortul a adus-o viața lor și în viața celor care îi iubesc.”

În ciuda succesului de box office pe care filmul l-a avut deja în Canada, două lanțuri de cinematografe au decis să încheie difuzarea „Unplanned” în cinema-urile lor.

Cary Solomon, unul din producătorii filmului, califică decizia ca fiind „absurdă” și „de neînțeles”.

„Cineplex și Landmark au decis că nu vor continua să difuzeze filmul. Acum v-aș întreba: ce afacere este aceasta, când ei au sălile pline decid brusc că vor opri difuzarea?” a declarat Solomon pentru LifeSiteNews.

„Deci, nu cred că poate cineva spune că această decizie nu are implicaţii politice, şi că nu se urmăreşte o agendă – vreau să spun că este absurd,” a spus el. „Când eşti proprietar de săli de cinema, interesul tău este acela de a vinde bilete.”

Conform CBN News, două cinematografe au decis să nu mai difuzeze filmul după ce proprietarii acestora ar fi primit amenințări cu moartea.

Sursa: CBN News