Autorităţile chineze vor ştergerea cuvântului „Biblie” din cărţile pentru copii

Autoritățile din China continuă lupta împotriva credinței creștine, de această dată au fost luate în vizor cuvinte despre credinţa creştină ce apar în cărţile pe care copii le citesc la şcoală.

Potrivit organizaţiei Fondul Barnabas,  guvernul chinez a dispus eliminarea cuvintelor „Dumnezeu”, „Biblie ”și „Hristos ”din cărți de povești cunoscute, cum ar fi „Robinson Crusoe” și „Fata cu chibrituri.”

Lectura acestor cărţi face parte dintr-un nou plan de învăţământ introdus în China, ce care are ca scop să ajute elevii „să înțeleagă alte culturi”, potrivit Ministerului Educației.

Cum au fost șterse cuvintele?

În romanul clasic din secolul al – XVIII-lea, naufragiatul Robinson Crusoe descoperă trei Biblii în interiorul unei epave. Acesta este un moment semnificativ în povestirea autorului Daniel Defoe, întru-cât Crusoe va continua să folosească Scriptura ca o busolă morală care va aduce transformare spirituală în viaţa acestuia, în timpul în care se va afla pe insulă. Cu toate acestea, versiunea chineză a romanului constată pur și simplu că Crusoe a găsit „câteva cărți”, eliminând ideea că acesta ar fi descoperit o carte spirituală, ca să nu mai vorbim de faptul că această carte ar fi avut vreun efect pozitiv asupra lui.

În „Fata cu  chibrituri ”, autorul danez Hâns Christian Anderson a scris următoarele cuvinte „când o stea cade, un suflet merge să fie alături de Dumnezeu”. În versiunea chineză traducerea este: „când o stea cade, o persoană pleacă din  această lume.”

În cele din urmă,  în cuprinsul povestirii „Vanka” a lui Anton Cehov, există o secțiune în care este redată o rugăciune rostită în interiorul unei biserici, în timpul căreia cuvântul „Hristos” este menționat de mai multe ori. În versiunea chineză, termenii dispar complet din text.

Reforma creștinismului în conformitate cu obiectivele partidului

De câțiva ani încoace, China încearcă să lase creștinismul fără nici un fel de influenţă politică sau socială. În încercarea de a obține devotamentul total din partea cetățenilor săi, guvernul a continuat să încurajeze oamenii săi să aibă încredere totală și completă în regimul comunist. Autoritățile le reamintesc în permanență oamenilor să renunțe la Hristos și, în schimb, să dedice loialitate totală președintelui chinez, Xi Jinping.

Anul trecut, guvernul a anunțat că va reinterpreta creștinismul conform manifestului său ideologic – lucru pe care l-a numit „sinicizare”.

Scripturile creștine, a declarat guvernul chinez, vor putea fi studiate numai dacă vor fi interpretate ca încurajatoare și afirmând „valorile de bază ale socialismului”.

Arestarea unor creștini care ofereau Biblii în format audio

Potrivit organizaţiei de monitorizare a persecuţiei creştinilor, International Christian Concern, autoritățile chineze au arestat șapte angajați ai unui magazin de electronice pentru că vindeau Biblii în format audio. Angajații, despre care se crede că sunt creștini, au fost arestați sub acuzația de „operațiuni comerciale ilegale”, potrivit părintelui Francisc Liu, de la Chinese Christian Fellowship of Righteousness.

Conform OpenDoors UK, în China ar trăi aproximativ 97,2 milioane de creștini.

Sursa: Faithwire