45% dintre studenții din S.U.A. şi-ar dori eliminarea expresiei „In God We Trust” de pe dolarii americani

Aproape jumătate dintre studenții americani sunt de părere că deviza națională  „In God We Trust” ( „În Dumnezeu ne încredem”) ar trebui eliminata de pe monezile şi bancnotele americane, potrivit unui nou sondaj.

Sondajul efectuat asupra a 1.001 studenți a descoperit că 45% dintre aceștia cred că mesajul ar trebui înlăturat, în timp ce 53% dintre aceștia spun că ar trebui să rămână. Sondajul a fost realizat pentru The College Fix de către College Pulse, o companie de sondaje și cercetări de piaţă.

În acest an, Curtea Supremă a respins o solicitare de înlăturare a „În Dumnezeu, ne încredem” de pe bani și a confirmat astfel o hotărâre a Curții de Apel al celui de-al Optulea Circuit din SUA. În această decizie anterioară, Curtea de Apel decisese că motto-ul „nu obligă cetățenii să respecte preceptele vreunei religii anume”.

„Aceasta deviză înscrisă pe bani este legată în mod rațional de obiectivul legitim al Guvernului de a onora rolul religiei în viața americană și în protejarea drepturilor fundamentale”, a decis Curtea de Apel.

În plus, Curtea de Apel a mai spus: „Curtea Supremă a recunoscut de mult istoria neîntreruptă a confirmării oficiale, de către toate cele trei ramuri ale guvernului, a rolului religiei în viața americană din anul 1789 încoace. Decizia a menționat că „Primul Congres a considerat o prioritate să numească și să plătească din bani publici capelani oficiali, atât Camera Reprezentanţilor cât și Senatul au menținut această instituţie a capelanului neîntrerupta de atunci.’’

Cu toate acestea, mulți studenți își doresc ca deviza să fie eliminată.

„Trăim într-o națiune seculară, nu într-o teocrație. Cel mai bine este ca inscripţia să fie eliminată”, a spus un student al Universității Clemson în secțiunea de comentarii a sondajului, potrivit The College Fix.

Un alt student, al Universității din Alabama, a scris: „Este deviza naţională a S.U.A.  și toate țările și-au pus un motto pe moneda lor, așa că este în regulă atât timp cât este un motto.”

Sondajul a întrebat: „Credeți că deviza „În Dumnezeu ne încredem” ar trebui să rămână pe moneda americană sau ar trebui eliminată?”

Sondajul a constatat şi o diferență politică: 67% dintre studenţii care se identifică ca susţinători ai Partidului Democrat spun că ar trebui înlăturată, în timp ce doar 6% dintre susţinătorii Partidului Republican au răspuns în acelaşi fel.

Sursa: Christian Headlines